Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
42 мнения в "Термовентил, термоглава, шум."
hbogdanov
- напреднал
Взех си вентил на Danfoss, в крайна сметка по скъпо ми излезе от Herz и Honeywell, ама щото взех някакъв модел с предварителна настройка на дебита. Незнам дали ще ми трябва ама от Danfoss казаха като се зададе нужния дебит (има една табличка на кутията по която да се сметне колко му трябва на съответния радиатор) се намалял шума при затваряне на вентила. Айде като го монтирам ще пиша как е с шума.
Само да кажа че сега съм Luxor, ако се окаже че от тях толкова е шумяло, ще пусна един пост с големи червени букви да ги заобикаляте отдалече в магазина .....ама аре да не ги нарочвам предварително.
Само да кажа че сега съм Luxor, ако се окаже че от тях толкова е шумяло, ще пусна един пост с големи червени букви да ги заобикаляте отдалече в магазина .....ама аре да не ги нарочвам предварително.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Балансирай си хидравлично системата - натегни секретните вентили на другите радиатори и на този включително. Предполагам този шумящия ти е последен, нали? 

hbogdanov
- напреднал
Ами те всички шумят, аз смених термовентила сега само на единия за проба. Радиатора не се пада последен, ама то и доколкото си спомням как бяха развивките, от котелното тръгваше ф28, разделяше се към двата етажа на ф22 и после към всеки радиатор с ф15, няма първи и последен (май), ама и да има този не е последен.
А като тръгна да притягам секретните вентили, шума спира някъде 1/2 оборт преди напълно затворено, ама то с ебаси мощноста става радиатора.
Има ли вероятност да е от секретния вентил? ...че хич не ми се сменя, тези на Luxor са с някакви странни адаптори и медната тръба е срязана с 1см по къса отколко има трябва на Danfoss (4 часа си играх да натъманя термовентила).
Та затова моля ви кажете, има ли въобще някъква вероятност да е от секретния вентил
А като тръгна да притягам секретните вентили, шума спира някъде 1/2 оборт преди напълно затворено, ама то с ебаси мощноста става радиатора.
Има ли вероятност да е от секретния вентил? ...че хич не ми се сменя, тези на Luxor са с някакви странни адаптори и медната тръба е срязана с 1см по къса отколко има трябва на Danfoss (4 часа си играх да натъманя термовентила).
Та затова моля ви кажете, има ли въобще някъква вероятност да е от секретния вентил
idunno
- специалист
Колега, смени си помпата с електронно регулирана и няма да ти шумят вентилите.Най-вероятно настоящата ти помпа е по-голяма отколкото трябва и няма нужда въртиш секретните вентили- те са за фин баланс.Просто са ти високи скоростите в системата- последица от грешно избрана помпа.
Тема "Термовентил, термоглава, шум." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература