lusynik написа:Всеки има право на мнение!Ако искаш нещо доказано на пазара,цакаш съответната сума и получаваш устройство и потдръжка които работят с всякакви пелети и в всякакви условия.Няма нужда да се опитваш да създадеш нещо с двете си ръца.Примери много,стига човек да поразрови.Ценово също.А относно хората които " не се занимават с настройки и дебнене",предполагам,че този форум не е от интерес за тях.Те са друга бира.Повтарям,че форумът е Направи си сам!!!Съжалявам, че ще те опровергая, ама тук хората, които искат да се човъркат с горелката си са малцинство, повечето искат да нямат проблеми и да не се занимават с глупости. Повечето от хората, които търсят форума го правят от зор, защото няма към кого да се обърнат - дошъл някой, монтирал нещо и изчезнал. Ето ти един пример за това - жената вече 2 страници моли за помощ и търси специалист да и намери проблемите и да ги отстрани. Марката е друга, но отношението е същото. Повярвай ми тази жена не е дошла за да споделя идеите на форума, а търси специалист.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 91#p486291
Съжалявам, че не съм специалист по тази марка, щях да отида и да видя проблема на място. Сега го чепкаме дистанционно. Този пример е още едно потвърждения на моето мнение, че такава техника не трябва да се продава свободно и всеки да може да я купува и инсталира, настройва. Подобно на газовите котли тези горелки трябва да се инсталират само от обучени и оторизирани хора, които знаят какво правят и стоят зад действията си. И като/ако сгрешат - да си поправят грешката за тяхна сметка, а не някой Сульо отишъл и купил от вносителя горелка с мощност 55кВт (минимална 30) и я монтирал на къща 150м2. Кой трябва да отговаря за това? Според мен е виновен вносителят, че не води отчет какво става със стоката му. Вина носи и производителят, че е допуснал дива конкуренция между двама официални вносители, които се надпреварват кой ще продаде повече и как да свалят цената повече, без да интересуват кой ще сервизира тази стока. Продажба на всяка цена! Това не е начина. Преди да се захвана с пелетните котли имам много по-голям опит с газовите котли и то със сериозни фирми, които държат най-вече клиента да е доволен, продават ти не техника, купчина желязо, а услугата "топла вода". Ако не си доволен веднага се взимат мерки, има кой да ги вземе, няма такова нещо като "направи сам". Направи сам може да е отоплителната инсталация, но тя трябва да се приеме от инсталатора на котела, да се отстранят евентуални забележки и да няма оправдания на по-късен етап. Пък това, дето ти ще си настройваш газовия котел - това е смешно. Имаш право да буташ само 2-3 параметъра, които нямат нищо общо с горивния процес. По същия начин трябва да е и с пелетните котли. И ще стане. Това е котел. Бомба. Би трябвало даже да е под надзор, но у нас какво ли се спазва. Няма повече да ти мърся темата.