• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
lusynik написа:
Всеки има право на мнение!Ако искаш нещо доказано на пазара,цакаш съответната сума и получаваш устройство и потдръжка които работят с всякакви пелети и в всякакви условия.Няма нужда да се опитваш да създадеш нещо с двете си ръца.Примери много,стига човек да поразрови.Ценово също.А относно хората които " не се занимават с настройки и дебнене",предполагам,че този форум не е от интерес за тях.Те са друга бира.Повтарям,че форумът е Направи си сам!!!
Съжалявам, че ще те опровергая, ама тук хората, които искат да се човъркат с горелката си са малцинство, повечето искат да нямат проблеми и да не се занимават с глупости. Повечето от хората, които търсят форума го правят от зор, защото няма към кого да се обърнат - дошъл някой, монтирал нещо и изчезнал. Ето ти един пример за това - жената вече 2 страници моли за помощ и търси специалист да и намери проблемите и да ги отстрани. Марката е друга, но отношението е същото. Повярвай ми тази жена не е дошла за да споделя идеите на форума, а търси специалист.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 91#p486291
Съжалявам, че не съм специалист по тази марка, щях да отида и да видя проблема на място. Сега го чепкаме дистанционно. Този пример е още едно потвърждения на моето мнение, че такава техника не трябва да се продава свободно и всеки да може да я купува и инсталира, настройва. Подобно на газовите котли тези горелки трябва да се инсталират само от обучени и оторизирани хора, които знаят какво правят и стоят зад действията си. И като/ако сгрешат - да си поправят грешката за тяхна сметка, а не някой Сульо отишъл и купил от вносителя горелка с мощност 55кВт (минимална 30) и я монтирал на къща 150м2. Кой трябва да отговаря за това? Според мен е виновен вносителят, че не води отчет какво става със стоката му. Вина носи и производителят, че е допуснал дива конкуренция между двама официални вносители, които се надпреварват кой ще продаде повече и как да свалят цената повече, без да интересуват кой ще сервизира тази стока. Продажба на всяка цена! Това не е начина. Преди да се захвана с пелетните котли имам много по-голям опит с газовите котли и то със сериозни фирми, които държат най-вече клиента да е доволен, продават ти не техника, купчина желязо, а услугата "топла вода". Ако не си доволен веднага се взимат мерки, има кой да ги вземе, няма такова нещо като "направи сам". Направи сам може да е отоплителната инсталация, но тя трябва да се приеме от инсталатора на котела, да се отстранят евентуални забележки и да няма оправдания на по-късен етап. Пък това, дето ти ще си настройваш газовия котел - това е смешно. Имаш право да буташ само 2-3 параметъра, които нямат нищо общо с горивния процес. По същия начин трябва да е и с пелетните котли. И ще стане. Това е котел. Бомба. Би трябвало даже да е под надзор, но у нас какво ли се спазва. Няма повече да ти мърся темата.
filmatoplo - майстор
Смятам че с тази горелка ще не ще човек става малко или много разбирател , тя просто те принуждава да я барникаш , и бързо да вдяваш в нейната логика -защото тя не седи мирно ами ден през ден ти сервира изненади .За всяка такава -може ли да идва сервиз , и затова собственика се справя сам . :wink: Балканче като имаш -започваш да разбираш веднага от центровки ,свещи и чукчета :wink: .
lusynik - специалист
Първите дни си поиграх с отимизацията на настройките и това беше.До сега работи в ръчен режим с настройки:72 гр. на водата,почистване на 10 мин. за 30 сек.,температура на включване на помпата 45 гр.,хистерезис 10 гр.,пелети макс. 34 гр.,пелети мин. 6 гр.,пауза пелети 20 сек.,шнек подаване на пелети 1050 гр./реални/,вентилатор 50% ,работа на горелката:делнични дни от 15 ч. до 22 ч./7 часа/,почивните дни от 10 ч. до 22 ч./12 часа/.Дано съм от помощ на някой!
Последна промяна от lusynik на съб фев 09, 2013 10:43 am, променено общо 1 път.
plastkomfort - специалист
lusynik написа:
Първите дни си поиграх с отимизацията на настройките и това беше.До сега работи в ръчен режим с настройки:72 гр. на водата,почистване на 10 мин. за 30 сек.,температура на включване на помпата 45 гр.,хистерезис 10 гр.,пелети макс. 34 гр.,пелети мин. 6 гр.,пауза пелети 20 сек.,шнек подаване на пелети 1050 гр./релни/,вентилатор 50% ,работа на горелката:делнични дни от 15 ч. до 22 ч./7 часа/,почивните дни от 10 ч. до 22 ч./12 часа/.Дано съм от помощ на някой!
Клапата на котела затворена ли е ?
Как разбра на колко процента да е вентилаторът ?
LazarGanev - "Велик майстор"
peletko, я кажи къде, кога и на кого сме се нахвърлили :? ? Напротив, най-коректно си зададох въпросите към тебе, след което последва нахвърляне върху мене от автора на темата и така си разменихме няколко отговора, ама модераторите са поразчистили излишното. Моя основен въпрос си остава - смяташ ли за нормално потребители на вашата горелка да търсят постоянно "правилните настройки" по форумите? Ето - авторът на темата ги споделя във форума - щом това са правилните настройки - ами заложете ги още в производството и да няма проблеми. Ако пък смяташ, че настройките са индивидуални - не е ли правилно сервизния, който пуска горелката да ги направи и толкова - клиента да не се занимава с настройки, ако ползва стандартни пелети?
plastkomfort - специалист
Пази боже от некадърни сервизни работници.
Моят който ми настройва горелката ми настрой високо кръвно и шепа хапчета всеки ден. :axe:
lusynik - специалист
Клапата ми е затворена докрай,но съм я тунинговал малко.Вентилатора-на принципа на опита и грещката- с налучкване.Ако имах газ анализатор,можеше и по-прецизно,но и така работи добре.
filmatoplo - майстор
Кой не познава горелките ИВГ :wink: , познавам я и още как -само че мога да кажа че настройката и не може да се определи през интернет на рзстояние 400 километра :wink: , на мен ми отнема два дни наблюдения за да я настроя така че да не спира посред нощ и клиента да ми звъни постоянно .За разлика от някой други които се правят на божа кравички във темите -аз не си мълча ,шегувам се и тем подобни , гледам на всеки да помогна но не очаквайте че винаги ще дам отговор с който за секунда да се оправи даден проблем , повечето неща са строго индивидуални.Който си има работа с мен лично -знае какво печели :wink: .Тия дни ще покажа снимки да видите че ИВГ то ми е одръки :wink: .
lusynik - специалист
След спама,забърсването и личностните нападки,темата се упорочи.Не това имах предвид при пускането и.Няма да влизам в спорове,смятам,че няма смисъл.Темата е IVG,а не коя горелка е по-добра.Смятам,че мненията на Лазар не почиват на собствен опит с ТОЗИ ВИД горелка,а на мнения от сорта "...един казал на друг,който пошушнал на трети на опашката за хляб".Някъкви обяснения за газови котли и опита му с тях и пр. спам ,нямат място в тема за пелетна горелка.А твърдението му,цитирам"че такава техника не трябва да се продава свободно и всеки да може да я купува и инсталира, настройва"- оставам без коментар.Смятам да отворя тема"Коя пелетна горелка е по- добра" и там на воля да може да си мерят ....каишите великите майстори,инсталатори,монтажници и всякакви други хора без работа,които искат да си чешат клавиатурите.
За всеки влак си има пътници.Ако имах възможност бих си купил http://www.youtube.com/watch?v=NLKBard7 ... re=mh_lolz илиhttp://www.youtube.com/watch?v=0JKkNyFC ... 1360335073но,нямам и затова съм избрал http://www.youtube.com/watch?v=cZaJn_z8ZAs.Изборът ми е базиран на информацията която съм събрал от мрежата и разговорите ми с познати,които имат достатъчно опит в топлотехниката.За годината през която ползвам горелката,добих впечатления,които напълно подкрепят изборът ми и напълно задоволяват нуждите ми.На твърденията,че има други предложения на пазара,които са по-добри от моята отговарям,че очевидно е така,клиповете които са по-горе го показват.Не твърдя,че IVG е по-добра от GP или обратното,предполагам,че и двете имат своите плюсове и минуси.Не твърдя,че IVG е по-добра само защото аз я имам,а я имам защото съм направил своя информиран избор.Уважавам правото на избор на всеки и не се стремя на всяка цена да наложа мнението си.Обратното би било обида към човека отсреща.С радост ще дискутирам конкретни проблеми и ще помагам с каквото мога.
Конкретно за горелката:с пелети средно качество /и цена/ се справя идеално,няма нужда от постоянно ръчкане и донастройка,противно на опитите за налагане на друго мнение.Спокоино съм я оставял да работи по 3-4 дни,поради естеството на работата ми,без някой да я контролира или почиства.Работи стабилно и сигурно,като не и липсва мощност.Модулацията и работи добре и спестява доста от разхода.Управлението и е лесно,интуитивно и не би затруднило никого.Седмичния програматор е много удобен.Не крия,че се появиха проблеми с чистачката,но за моя изненада,се оказа,че за пелети средно качество,чистачка не е нужна.Вентилатора успява да почисти главата без проблеми.Явно е била нужна за работа с наистина некачествени пелети с огромно пепелно съдържание.В тази връзка мога да споделя инфо за един пелетен Понаст който се опитваха да го подкарат само с пепел от въглища и не успяваха :-D .Прави ли го това автоматично лош пелетен котел?/ риторичен въпрос/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: