• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mr_mitko - напреднал
digitalpr написа:
Бая си свалил само от настройки. Това е чувал на ден. Сподели само и какви пелети ползваш.
Румънско-Австрийски(Шваинхофер)-450лв, Украински-350лв

"Както и в промяната на кои настройки спадна разхода :? -техника не сподели ли промените в какво се изразяват ".

Ами най-важната промяна беше намаляването на вентилатора от 100% :shock: на 80%,другата промяна беше драстичното намаляване на "пелети макс",третата-намаляването на температурата на котела,от55 на 50 градуса.
А дано четвъртата не е затоплянето на времето :-D
filmatoplo - майстор
Благодаря , :) и четирите точки са верни по отношение в намаляване на разхода :wink:
velas - специалист
filmatoplo написа:
Леосат , какво ползваш -камина или котле , каква марка ,мощност.
Този бонбон. :)
digitalpr - специалист
Въпрос към хората с присадена горелка - как държите клапата на котела към комина? Отворена/затворена отразява ли се на разхода на пелети?
LazarGanev - "Велик майстор"
В някои случаи много се отразява на разхода, съгласен съм, но не е препоръчително да се притваря клапата. Ако тягата е прекалено голяма е по-добре да се ползва регулатор на тягата, но не и да се притваря клапата на димните газове - има случаи на запалени горелки, тъй като тягата не е постоянна и в някои моменти започва да връща :)
filmatoplo - майстор
Аз да кажа моето наблюдение , при монтаж на пелетна горелка на котел Бош 32 -махнах димоотводната клапа :wink: -да котлето хвъркаше :wink: , но при стоп на горелката много бързо изтива котела , плюс това при работа -се усеща че доста топло литва пак в комина , имаше и разлика при вдигане на температура .Монтирах клапата обратно и има -по голям температурно задоволителен резултат .Това е мое мнение -пробвайте може да сте на друго мнение , естествено че комини разни и при различна тяга -ще се държи работата на котела различно , но клапата нека си седи -при нужда ще се регулира .Оригиналните клапи за регулиране на тягата -постепенно ще ги внедрим и монтираме и тях :wink: .
digitalpr - специалист
Точно затова питам, защото ми се струва, че димоотводната тръба е много гореща.
miroslav_cholich - специалист
Здравейте от два дена съм с ИВГ с 40 котел и горелка, системата ми е 32кв. а температурата е настроена на 50,5 гр. нормално ли е за 14 часа от старта 4 чувалчета по 15 кг, и другото което забелязах втори ден и по пепелника беше хванал яко нагар сега го изчистих?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами явно голяма къща топлиш - при мощност 32кВт отива по едно чувалче на 2 часа, тоест за 14 часа - 7 чувала, пък ти си изгорил само 4 :) . Тази температура 50 градуса не е нормална за котел на твърдо гориво, по-добре стайната температура да я поддържаш със стаен термостат он-оф и да намалиш мощността на горелката, отколкото чрез температурата на водата в котела. Този нагар дали наистина е нагар или шлака?
miroslav_cholich - специалист
Ами шлака, не нагар , къщата е двуетажна около 200 кв. доколкото разбрах трябва да намаля мощноста на горелкта и да сложа стаен термостат?
И ако е такъв разхода направо да я махам малко множко 180 кг за 24 часа , а от фирмата казаха около тон тон и половина на месец
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: