Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VelinPetrov - специалист
filmatoplo написа:
Чакахме зима като лято ,а то студ настана ,в Сибир днес било минус -58 градуса ,ако тук дойде това - за два дена и ще пукнем :lol: .
Така си е, добре че при нас няма такива температури... ма като гледам как в сахара е паднал сняг за пръв път от 37 години, че и цял ден го е задържало :D
filmatoplo - майстор
Като деца това си беше лаф за нещо невъзможно ,кой филм гледахте -Заснежените върхове на Сахара :lol: .
57 ма година заливите на морето са замръзнали ,баси кефа ще ловим риба на дупки в леда между Китен и Приморско . :-D чудя се как я карат Талибаните в гората ,всеки ден залавят по 30 тина .Май не по темата ама нямам опит с въглища .
Валтер Желязков - специалист
Аз съм с Дакон 16. Отоплявам 83 кв. метра/200 куб./+ два бойлера/80 и 120 литра/. Радиатори алуминиеви - 65 глидера Н500. Температура в къщи 24-25 градуса, Т на водата ~`65 градуса.
С едно зареждане изкарвам повече от 8 часа. Комина смятам, че ще ти е достатъчен. Котела ми идва малко голям, но преди 15 години само този намерих. Разход в момента 25 кг. за 24 ч., за сезон 3-3,5 тона без прекъсване.
andy_forresite написа:
Мафия, изваждам тази прашасала тема на дневен ред с въпрос колко киловатов котел на кюмюр да взема. С тия пелети много хилава работа. Изобщо не можем да се сгреем, но пък за сметка на това се охарчваме за гориво. 500 лева/месец и стоим на студено ... .
Е тва не го очаквах и не мога да го повярвам.
Когато мислех за котел на дърва и въглища, преди 7-8г. , мама ми каза-назад не се връщай.
Втори сезон съм на пелети. Днес претеглих пелетите, дето досипах-3 чувалчета по 15 кила за 24ч.Топля стотина квадрата с дограма и частична, почти никаква изолация. Бях на работа 24ч., семейството в къщи, а там топло.
Има нещо сгрешено при теб или грешиш носталгично.

Тема "Въпрос за котел на твърдо гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: