MrMurdjo написа:Извинете ме, но не се сдържахизпревари ме
"Изграждане на слънчева система" - сериозна задача си е. Това планети, орбити, инклинации, спътници, астероиди и за начало трябва да се подпали и едно слънце в средата

MrMurdjo написа:Извинете ме, но не се сдържахизпревари ме
"Изграждане на слънчева система" - сериозна задача си е. Това планети, орбити, инклинации, спътници, астероиди и за начало трябва да се подпали и едно слънце в средата
Andri01 написа:Съда на DrainBack системата ми е с обем 8л. пълен е /при неработеща помпа/ 5л., а като тръгне помпата-остава 1,5л. Направен от черна стомана и емайлиран-всичко за около 57лв. Изходящата тръба е на около 5мм. от дъното на съда,и така вместимоста му е минимална. За да се избегне шума/от който много се плашат/ входящата тръба е на около 25мм. от дъното и така горещата вода постъпва винаги под работното ниво. Изолиран с вата 50мм и затворен отгоре.Има изходящо шлангче/5мм/ до една туба,но съм забелязал,че само има капки в него при нагряване,вода не излиза.Наклона на ППР тръбите е около 2градуса,колектора също е с лек наклон към входящата тръба-за по лесно източване. Връзките към бойлерите и колектора са с неръждаема гофрирана тръба 16мм.Andri01 би ли драснал една схема на DrainBack съда и как е включен в системата. Оказа се, че има различни "школи" по това, къде трябва да бъде включен този съд - към топлата или студената вода............... Изобщо, ако не ти е проблем би ли споделил логиката която си следвал при проектирането на цялата система.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: