• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovbg - майстор
Щом имаш с кого да спориш... спори си :)

А докато спорите, аз ще :drinkers:
fbr - майстор
bulhomes2 написа:
Според теб и при 3 и при 300 мм вътрешен диаметър - все тая.
Все тая е. Не си ли виждал, на дебелите топлофикационни тръби заварени къси тънки и на тях монтирани манометри.
bulhomes2 - майстор
Глупости на търкалета. Готов съм да се обзаложа. Губещия открива дансинга в най-близката до дома му дискотека, облечен в ...рокля.
LazarGanev - "Велик майстор"
bulhomes2, той Паскал веднъж е печелил подобен облог :wink:
bulhomes2 - майстор
Pascal написа:
Това доказателство е известно като „Облог на Паскал”. Той си представя двама души, които се обзалагат, дали съществува Бог или не. Облогът е съдбоносен, залогът е проектиран във Вечността и не е нещо друго освен „вечния живот”. Ако облога спечели този, който залага на това, че Бог не съществува, той на практика не печели залога, тъй като ако Бог не съществува, няма и вечен живот. Но ако загуби, той губи всичко. Респективно, ако този, който се е обзаложил, че Бог съществува, в случай че спечели облога, печели висшата награда, но ако изгуби облога, не губи нищо. Затова и според Паскал чисто рационално е по-добре човек да заложи на съществуването на Бог, отколкото да го отхвърля
Абе не щя да ти отговори и на теб за втората дупка - нещо което и аз не виждам защо да се прави и какво ще помогне. Виждам, че само вреди. Като меря един вентилатор, с клапа притварям входа през 10% и записвам стойностите на подналягането. Получават се плавни графики с връх при напълно затворена клапа (естествено). Тая втора дупка - все едно не затваря клапата докрай. Е, к'во мерим тогава и за к'ъв ...?
fbr - майстор
bulhomes2 написа:
Глупости на търкалета. Готов съм да се обзаложа. Губещия открива дансинга в най-близката до дома му дискотека, облечен в ...рокля.

Няма проблем, щото сега в дискотеките мъже в рокли колкото щеш, но що ми се струва че този спор съм го водил вече някъде. Виж, единицата за налягане е кгс на см2, което автоматично изключва диаметъра на съда, тръбата или маркуча в който се прави измерването.
Последна промяна от fbr на пет окт 25, 2013 8:28 pm, променено общо 1 път.
ivanovbg - майстор
За разлика от активните компоненти, през пасивните трябва да преминава нещо,за да има какво да мериш. Иначе като запушиш комина получаваш един дълбок кладенец. И каква е тягата на кладенеца питам :?

Трудно е да обясниш на слепец какво е червено :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
bulhomes2 написа:
Pascal написа:
Това доказателство е известно като „Облог на Паскал”. Той си представя двама души, които се обзалагат, дали съществува Бог или не. Облогът е съдбоносен, залогът е проектиран във Вечността и не е нещо друго освен „вечния живот”. Ако облога спечели този, който залага на това, че Бог не съществува, той на практика не печели залога, тъй като ако Бог не съществува, няма и вечен живот. Но ако загуби, той губи всичко. Респективно, ако този, който се е обзаложил, че Бог съществува, в случай че спечели облога, печели висшата награда, но ако изгуби облога, не губи нищо. Затова и според Паскал чисто рационално е по-добре човек да заложи на съществуването на Бог, отколкото да го отхвърля
Нямах предвид този облог, а за бъчвата, която пръснал с една 14метрова тънка тръба, пълна с вода
bulhomes2 - майстор
Иванов, аз го меря това нещо и го виждам с очите си. Ти мерил ли си? Лазар те попита това откъде си го видял? Цитираш някакви невъзможни учебници (хидравлика в 6-7 клас). Съгласен ли си на баса? Ще измеря някой комин и ще снимам. За диаметъра на измервателната тръба фбр вече отива да се преоблича.

ФБР, да видим как да го обясня. За манометър няма никакво значение каква тръба води до него, защото самия той е (в него е) измервателното устройство. А тук говорим, че тръбата ще ни е измервателното устройство. Как изключи диаметъра, като той е единствения показател за повърхността, като сам си я написал във формулата?

Тони, не знаех, че това с бъчвата е негово. Това намерих набързо и мислех, че нещо него имаш впредвид.
ivanovbg - майстор
bulhomes2 написа:
Pascal написа:
Паскал е гледал едностранно. Ако обзалагащия е грешен чисто рационално би било да заложи че няма Бог. Така ако наистина има, няма да се гори вечно в ада :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Как се измерва тягата на комина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: