LazarGanev написа:Дано попаднеш на правилните хора този пътСпоред теб какво е решението?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobiavto
- специалист
49 мнения в "Проблем с катран при Виадрус U22"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Задължително трябва да се преработи инсталацията, но как точно - ще се реши на място. Има много груби грешки, явно от незнание
шоп
- майстор
bobiavto, помисли защо почти 7 отоплителни сезона не си имал проблеми, а от края на миналия и от началото на този, при горене на метровици проблемите започнаха. Според мен причината е във високата влажност на горивото.
Предполагам преди това си бил на пелети и сега си мислиш, че с дърва скадирани от май месец ще е същото. Дървата са ти мокри. Вземи от паркетаджия влагомер и ще се убедиш. Дървата аз ги горя след като са престояли 1.5-2 години на сухо и проветриво място.
Системата ти има дребни забележки, но според мен не са причина да правиш капитални ремонти и да наливаш пари.
Предполагам преди това си бил на пелети и сега си мислиш, че с дърва скадирани от май месец ще е същото. Дървата са ти мокри. Вземи от паркетаджия влагомер и ще се убедиш. Дървата аз ги горя след като са престояли 1.5-2 години на сухо и проветриво място.
Системата ти има дребни забележки, но според мен не са причина да правиш капитални ремонти и да наливаш пари.
filmatoplo
- майстор
Вентила не е на правилното место , трябва да се премести на студената вода като между него и входа на котела има помпа на малкия кръг , трябва също да се монтира втора помпа на големия кръг -като взима топла вода от изхода на котела и праща към топлия колектор , за слънчевата инсталация просто нямам коментар.В това положение в което е не му давайте съвети на колегата да остава
.

LazarGanev
- "Велик майстор"
Не става дума за капитални ремонти и наливане на кой знае колко пари, просто трябва основно да се преработи подвързването на котела - основните неща бяха изброени, може да има и други, но като се реже и прави наново, какво значение има 3 ли са били грешките или 5
. Нямам обяснение как е работил досега котела, просто казвам че не трябва да е така. Има си ги компонентите, просто трябва да монтират правилно и да се добави още една помпа. Все едно да имаш чистачки в багажника и да караш колата без чистачки в дъжда 

filmatoplo
- майстор
Така си е , след като дадем съвет за едно нещо да се направи както трябва -всеки си мисли че му взимаме парите .Как според вас ще се оправи , и твърдения от рода -то така си работеше 5 години , не струват нищо .Вентила най малко след като се демонтира трябва да се тества дали въобще работи , при положение че е прегрявал до 120 гр .
bobiavto
- специалист
шоп написа:bobiavto, помисли защо почти 7 отоплителни сезона не си имал проблеми, а от края на миналия и от началото на този, при горене на метровици проблемите започнаха. Според мен причината е във високата влажност на горивото.Преди си бях повече на въглища и пак на дърва, пелети никога не съм горил. Във фирмата където работех имаше европалета, които са си на години и едва ли са толкова по-влажни от обикновените дърва. По-скоро ще тръгна на вариант за преработка на инсталацията, без сериозни инвестиции.
filmatoplo
- майстор
Atamos.cz
bobiavto
- специалист
Така...
ще помоля колегите да ми дадат координати за някой съвестен човек от форума от София да дойде на място и да си каже мнението как с малко средства да постигнем прекрасни резултати.
Колкото и да го мисля явно сам не мога да се справя.
За колегата за Атмос - все хубави отзиви съм чувал за тях тук във форума, но в момента пари за нов котел ми звучат кощунствено, а пък и ще се озоря

Колкото и да го мисля явно сам не мога да се справя.
За колегата за Атмос - все хубави отзиви съм чувал за тях тук във форума, но в момента пари за нов котел ми звучат кощунствено, а пък и ще се озоря

filmatoplo
- майстор
Пиша атмос , само да се видят схемите на свързване на термовентила .
Тема "Проблем с катран при Виадрус U22" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература