Най - вълнуващия въпрос зимно време.
velas - специалист
syncho написа:
leosat varna някой ден ще те поканя в нас да видиш, как като пусна аспиратора и едвам си отварям врата в стаята заради вакуума, който се получава :)
Нормално е ако ти е малка стаята... отвори всички врати и пробвай да отвориш прозорец или входната врата... :)

dido uzunov написа:
Мисля нещо подобно да взема, незнам как е, някой няма ли впечатления да сподели.
http://www.amigobg.com/products/kamini/ ... t/319.html
"Консумирана мощност - 340W" :shock:

Че то по-добре сложи един радиатор...
jabata - специалист
dido uzunov написа:
Мисля нещо подобно да взема, незнам как е, някой няма ли впечатления да сподели.
Преди да се спра на сегашната камина, ги проучих и тези. И само като видях какви хубави мнения имат хората както за производителя, така и за камината се отказах. А от спецификациите 340W консумирана електроенергия ми се вижда малко много. Нормалните камини немогат да докарат такава консумация дори и при запалване.

Но в крайна сметка, човек сам си решава. Ние тука можеме да дадеме само мнение, и дотам.

А по въпроса с дим-а в помещението при мене, след малко тестове вчера установих че дима при пуснат аспиратор се просмуква от вратата на самата камина, а не от кюнците. Т.е. винаги трябва да си отварям прозореца, и така. Но все пак беше добре да се знае.
Май накрая ще се окаже че тези аспиратори повече пречат отколкото помагат.
dido uzunov написа:
Тези камини са производство на Ecospar,Македония,шуменци само им сменят табелката ....пълни са с всякакви дефекти...

Da Vinchi,макар и със по старата италианска електроника и някой лев отгоре са за предпочитане!! :lol:
jabata - специалист
Гаргамел написа:
Тези камини са производство на Ecospar,Македония,шуменци само им сменят табелката ....пълни са с всякакви дефекти...

Da Vinchi,макар и със по старата италианска електроника и някой лев отгоре са за предпочитане!! :lol:
Е това вече обяснява защо великите Burnit нямат документация на Български, а тази която предлагат все едно е превеждана с Google. Ами те хората просто я доставят с оригиналната македонска документация.
А за качеството, там не искам да комнетирам, и дано повече хора видят това, и дано вземат да се спрат да купуват тези боклуци. Че Da Vinchi не са кой знае колко стока, това всички го знаеме, но все пак по-добре от Burnit, чиито продукти, и пари да ми дават, никога не бих ги взел.
dido uzunov - специалист
Нямах в предвид точно BURNIT, просто това ми попадна първо пред очите, за да го копирам.Исках да покажа вида на уреда(различно го пишат в сайтовете-печка на пелети, камина на пелети и т.н.) иначе съм хвърлил око на тази:
http://www.kuoreterm.com/kamini/kamini- ... a-r70.html
П.п. Някой да каже нещо конкретно за модел върху който има впечатления, че не са малко пари и е хубаво ако има възможност да се "черпи вода от извора". Мисля, че ще е полезно и за други,защото няма много мнения из нета.
jabata - специалист
dido uzunov написа:
П.п. Някой да каже нещо конкретно за модел върху който има впечатления, че не са малко пари и е хубаво ако има възможност да се "черпи вода от извора". Мисля, че ще е полезно и за други,защото няма много мнения из нета.
Вярно е че не са малко пари, но имаше една приказка че качеството си има своята цена.
Като цяло някой им казват камина на пелети, друг печка на пелети, но всъщност става въпрос за едно и също, или почти. Защото в повечето случай под печка се има в предвид без водна риза. Но и тези понятия вече са много размити.

Иначе като цяло си има 2-3 итиалиянски марки, които са идеалния компромис между цена и качество. Българските не искам да ги коментирам поради ред причини. Не че не съм българин, или патриот. Напротив съм, но когато плащам искам да получавам адекватно обслужване, а не от типа за толкова пари толкова, или бай Ганьо - търговец.
За българските единствено Да Винчи са горе-долу на ниво, но там лошото е че са на Старт-Стоп принцип без модулация, и други екстри които олесняват използването.

А за това на което си се спрял, мисля че е иделания компромис цена-качество, съдейки по-това че аз съм със същата марка камина но с водна риза, и засега нямам оплаквания. Гори денонощно, средна консумация около 20кг на денонощие и температура 23-24 градуса навсякъде. А все пак, трябва да се има в предвид че не съм пипал нищо по нея. Дойде човека, инсталира я, и оттогава аз нищо не съм пипнал, само я спирам на 2-3 дни за 20 мин. за чистене и това е.
За някой разхода може да е голям, но за мене си е екстра, имайки в предвид комфорта който предлага топлината на парно и огъня в стаята. Както казват старите хора кеф цена няма :)
syncho - майстор
jabata с риск да прозвучи като реклама: http://kamini_na_peleti.multiterm.org/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8.php?%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB=Dorina
Единствения компромис, който са направили, за да облекчат малко цената е, че дистанционното е опция.
jabata - специалист
syncho написа:
jabata с риск да прозвучи като реклама: http://kamini_na_peleti.multiterm.org/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8.php?%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB=Dorina
Единствения компромис, който са направили, за да облекчат малко цената е, че дистанционното е опция.
Признавам, тука си прав. А за рекламата, не го считам за такава, а дори и да е, не виждам нищо лошо, стига да е в разумни граници. Все пак не трябва да забравяме че ако я няма рекламата, ние няма да знаеме че даден продукт съществува. Лошо е, когато ти се натрапва че това е най-доброто, и всичко останало е боклук.
Все пак, аз не съм инсталатор, а само потребител. Иначе да, на цена идва даже по-евтина от тези на Ravelli. За дистанционното, още повече при камина, бих казал че това е една ненужна екстра. Но лошото е, че не видях подобен модел с водна риза когато тъсрих и разучавах. Или просто не съм гледал като хората. Но каквото и да е, вече е минало.

Леле темата, откъде тръгна, докъде стигна. Май трябва да вземеме да направиме тема само за камина на пелети, където всеки да изказва своето мнение за марки, модели, опит, и т.н. Защото в предвид галопиращите цени, и студени зими, тази тема може да стане доста актуална :)
syncho - майстор
jabata проблемът е, че трудно има хора (от потребителите), които могат реално да направят сравнение м/у дадени продукти, понеже те примерно са си взели един евтин български продукт и да олеснява ги и им прави живота по-лек, но не са изпитали и по-скъпия продукт да видят каква наистина е разликата. И от там тръгват заблудите. Това е все едно да караш цял живот кола на 20години и да казваш, че е по-добра коля няма... е да, но като се качиш на някоя нова и нещата се обръщат на 180 градуса.
jabata - специалист
Така е, но никой не е виновен на такива хора, които гледат само евтиното, и забравят да мислят. Иначе аз като потребител, винаги гледам да събера няколко различни мнения, преди да се спра на нещо. Но дори и тогава си преценявам, струва ли си, или не. Не че и аз не искам да спестя пари, искам, но гледам да не е от неправилното място. И винаги смятам експлоатационни разходи, защото много често даден продукт в началото ти излиза после по-евтин, и обратното.

Тема "Камина на пелети - Дим в помещението" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: