• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Energyx - специалист
Задължително излез поне 0,5 м над височината на билото. Избягвай 90 градусови чупки. Има достатъчно писано и във форума, и в нета за основни правила при изграждане на комини.
bibiqn - специалист
Energyx написа:
Задължително излез поне 0,5 м над височината на билото. Избягвай 90 градусови чупки. Има достатъчно писано и във форума, и в нета за основни правила при изграждане на комини.

За билото е ясно това на картинката беше да покажа каква ми е идеята .Дали ще има достатъчна тяга.Така ще направя дупка в плочата и ще се присъединя към бъдещия комин.
Мерси за бързите отговори
Energyx - специалист
По спомен, минималното сечение на отвор за комин 5 м е 20х20 см. При теб най-вероятно височината от горивния уред до края на комина ще е и повече. Обърни внимание на топлоизолацията, особено надпокривната част.
bibiqn - специалист
Energyx написа:
По спомен, минималното сечение на отвор за комин 5 м е 20х20 см. При теб най-вероятно височината от горивния уред до края на комина ще е и повече. Обърни внимание на топлоизолацията, особено надпокривната част.

Да ако се смята от изхода на камината до билото даже ще е над 6 метра.Само че самия комин ак ого направя така ще околу 3-3,5 метра.За изолация съм решил каменна вата.
bibiqn - специалист
bibiqn написа:
Последно да питам възможен ли е този вариант?Комина да се иззида от плочата в подпокривното до билото.Височината ще е околу 3 метра и малко .Дали ще има добра тяга или да си почна от пода на стаята.

Някой да изкаже мнение дали ще тегли комина изпълнен по този начин.
спорна седмица
nikolovvd - майстор
Идеята ти не е лоша. Топлината от коминното тяло ще се оползотворява в подпокривното пространство, което ще ти намали загубите на топлина в помещението при положение, че тавана на долния етаж не е изолиран добри.
Тяга ще си има достатъчно, стига кюнците да влизат плътно в розетката.
bibiqn - специалист
nikolovvd написа:
Идеята ти не е лоша. Топлината от коминното тяло ще се оползотворява в подпокривното пространство, което ще ти намали загубите на топлина в помещението при положение, че тавана на долния етаж не е изолиран добри.
Тяга ще си има достатъчно, стига кюнците да влизат плътно в розетката.

Мерси братле,но искам някой който е с подобен комин като размери да каже дали тягата е ок.
minca - специалист
Прикачен файл:
Komin.rar
(7.69 KиБ) Свален 263 пъти
Ще тегли комина!От тук може да си пресметнеш
пп Излез над билото,както те посъветва по горе колегата.
lakosste - специалист
bibiqn написа:
koldi811 написа:
:prayer: :prayer: скъпо,но качествено! Поздравления,колега!!
minca написа:
бибияне,защо не си направиш един хубав комин.Повярвай,че това е много важно нещо.Един,не дай Бог,пожар ще те върне 20 години назад.Препатил съм ,и сега ако трябва да правя комин ще постъпя така:
Първи вариант:
Комин на Шийдал
Втори вариант:керамични тела ф250 /такива на които си се спрял най напред/,във тях ф180 инокс,и между инокса и тялото вата едностранно фолирана с фолиото към керамичното тяло.Апропо,така го направих ,стана перфектно ,и за сега нямам проблем и не съжалявам.
Успех ти желая, и умната!!!!
Събота почвам зидарията на бетоните блокчета и ако някой има да даде още някакъв съвет ще съм много благодарен.Само не разбрах частта на комина където ще е в стаята трябва ли пак да се изолира с вата и картон или само от подпокривното до върха трябва.
Колега ,ако не си започнал комина по-добре послушай хората какво ти казват.С тези бетонни тела ще се вкараш във филм според мен.Особено ако не ти е изолиран комина и гориш мокро гориво,ще ти се разпаднат на атоми тези тела.Но ти си знаеш.
bibiqn - специалист
Успех ти желая, и умната!!!![/quote][/quote]

Събота почвам зидарията на бетоните блокчета и ако някой има да даде още някакъв съвет ще съм много благодарен.Само не разбрах частта на комина където ще е в стаята трябва ли пак да се изолира с вата и картон или само от подпокривното до върха трябва.[/quote]
Колега ,ако не си започнал комина по-добре послушай хората какво ти казват.С тези бетонни тела ще се вкараш във филм според мен.Особено ако не ти е изолиран комина и гориш мокро гориво,ще ти се разпаднат на атоми тези тела.Но ти си знаеш.[/quote]

Не съм ,още се колебая.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Изграждане на комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: