• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filip_n - специалист
Човек как 5 часа :shock: Аз ако ми гасне на толкова време и не тръгне сама директно викам техниците ако ще 3 през ноща да е. Няма високо пепелно съдържание аз сигурно най долните ми чували от слънчоглед бяха 1/5 на прах и си ги пробута!
Та ако имаш компресор просто му задай на точка 20 от сервизното меню да продухва през през някъв интервал (сам ще видиш за колко се задръства) и забравяш. Аз само да тъпча пелети и чат пат да исипя легена с пепел на котела слизам.
siderovbg - специалист
filip_n написа:
Човек как 5 часа :shock: Аз ако ми гасне на толкова време и не тръгне сама директно викам техниците ако ще 3 през ноща да е. Няма високо пепелно съдържание аз сигурно най долните ми чували от слънчоглед бяха 1/5 на прах и си ги пробута!
Та ако имаш компресор просто му задай на точка 20 от сервизното меню да продухва през през някъв интервал (сам ще видиш за колко се задръства) и забравяш. Аз само да тъпча пелети и чат пат да исипя легена с пепел на котела слизам.
Там е разликата - нямам компресор :)
n.ganev - майстор
К'ви компреори, к'ви 5 лева #-o Баси. А къде е компресориста и техническият надзор за съдове под налягане?
saraneron - специалист
То русото като ми ....... и то ли е съд ,става опасно!
filip_n - специалист
n.ganev написа:
К'ви компреори, к'ви 5 лева #-o Баси. А къде е компресориста и техническият надзор за съдове под налягане?
Съдът под налягане е отделен уред купен с гаранция компресор 50литра :) Самата горелка си я поръчах с клапан още в началото още преди да имам компресор заради едни 100 лв първа инвестиция не си струва човек да става роб на горелката ....
filip_n - специалист
Не знам до колко на някой ще му е от полза но вчера монтирах най накрая стаен термостат та щото си счупих главата :xplode: къде се слага пускам снимка с оградено в червено къде са скапаните клеми 20/21

Изображение

ПС
Супер неприятно впечатление ми направи че корпуса е слабо изолиран и вътре беше яко прахоляк :x От тук натам ще си знам да го отварям на няколко месеца да го чистя и ще търся да го изолирам някак
n.ganev - майстор
Защо си си чупил главата бе човек #-o ? То всеки продукт си пристига с ел.схема на свързване и да беше питал който и да е ел. техник щеше да ти каже.
filmatoplo - майстор
:wink: нормално е да се почуди човек ,и аз се чудих на първото ламбурджини -има едно мостче което помислих за клемата стаен тт :supz:
filip_n - специалист
Tочно заради схемата се чудих че тия лиспващите букси до ограденото на схемата не са липсващи..... да не говоря че нормално по платките (както беше при термостата) квото е на схемата това е и на платката сиреч има написано кое какво абе цялата работа е ако може да има посещение от техник още едно :) Та ако мога да помогна на някой сам да си го направи и да спести 50 кинта затова пускам и тук ;)
filmatoplo - майстор
:) Няма вече платка която не сме разгадали , сега очаквам на пазара да се появи горелка с Радио ,щото с часовник има :wink: .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17

Тема "Горелка Марели РВ 52" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: