Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mazgata - помощник
Ами тя моята е малко сложна, аз съм виждал много схеми, много начини на свързване, снимки с най-различно поставени кранчета, обезвъздушители и т.н., но знам че правилната е една, и точно това търся, ако е възможно някой да ми отдели 20-30 мин, и да започнем от котела, каква тръба (Ф=?) тръгва, влиза в котела, както трябва да има по пътя и до разклонителните кутии на етажите, 1 помпа дали ще е достатъчна, къде да сложа терморегулатор и може ли да се замести с терморегулаторни винтили по радиаторите, имам общи познания само и затова тук се мъча да изкопча по-подробна информация, понеже не съм съвсем на ясно и искам някой разбиращ да ми обясни, иначе съм си "тертеплия" и обичам сам да си правя нещата и съм сигурен че ще се справя обнадеждаващо добре,стига да ми се обясни кое след кое и от къде на къде. Това е.
bai_bradyra - специалист
Здравейте!
Някъде може ли да намеря описание ( най-вече габарити, присъединяване към инсталация и комин) на котел Грейко с горелка RB20? В сайта на Грейко няма нищо за котела . Мисля за следващият отоплителен сезон да мина на пелети и сега се образовам :yawinkle:
kalin72 - майстор
bai_bradyra написа:
Здравейте!
Някъде може ли да намеря описание ( най-вече габарити, присъединяване към инсталация и комин) на котел Грейко с горелка RB20? В сайта на Грейко няма нищо за котела . Мисля за следващият отоплителен сезон да мина на пелети и сега се образовам :yawinkle:
Премести си поста в темата за Грейко, инак ето тук има размери:
https://www.facebook.com/Greyko

560/560/1200
mazgata - помощник
Мисля че така ще се получат добре разклонителните кутии, с главен тръбопровод ф=20, а към всяко парно ф=16 ?
Изображение
naskov - майстор
За първия етаж ф20 е малко, най-добре ф 32.
Ruseff - специалист
naskov написа:
За първия етаж ф20 е малко, най-добре ф 32.
+1.За който и етаж да е, ф20 е малко-толкова дебит ти трябва например за един конвектор,а имаш седем кръга.Не напразно колектора е 1 цол.Подмени си тръбата,ако не е вече късно.
mazgata - помощник
Не, аз още не съм започнал, тази снимка е от апартамента ни, който е закупен нов, с прекарана инсталация от фирмите които човека който ги е строял е наел, иначе идва тръба Ф32, но не мога да разбера защо връзките към колектора са по тесни, може би ф16 или 20 и по-точно само на изхода на колектора за студената вода, където свързан уреда,който мери топлинната мощност използвана от апартамента, според моята логика така би следвало да задържа топлата вода в радиаторите и да я отвежда по-бавно, от една страна има логика защото ще задържи повече време топлата вода в радиаторите, но пък за сметка на това тя няма да се отопля с този интензитет с който ако с каквато ф= тръба влиза с толко и да излиза, иначе вътре в апартамента няма грешка, макар че е на 3-я етаж, но моя котел ще е на тавана (4-ти етаж се пада), и ще кара водата на долу (1-ви,2-ри,3-ти етаж) и дефакто най-близо до котела ми се пада 3-ти етаж, но най-добре да прекарам централно до колекторите ф32?

Тема "Съвет за локално парно - котел и горелка ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: