Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stomanata - специалист
Така де, но тези от печките не мисля, че са такъв тип.
jabata - специалист
Ами не са, тези от печките са обикновени вентилатори, които само обдухват. За пелетна камина, задължително ти трябва тип охлюв, който засмуква отстрани и издухва центробежно. При тези вентилатори всмукателната мощност е много по-голяма от другите. На вентилатор от фурна, няма как да му пригодиш тяло, че да стане като турбина поради простата причина че лопатките на перката имат коренно различна форма...
filmatoplo - майстор
Най лесно е да се копира вентилатор на Атмос, не е охлюв но перката е с прави перца, тоест центробежни.
joro39 - специалист
защо вземи за 10 лв от парно на кола.
filmatoplo - майстор
За предпазване от температура ползвайте гарнитура от клингерит между перката и мотора на вентилатора.
шоп - майстор
Високата температура при която работи турбината предава топлината по вала към ел мотора. Клингерит няма да помохне. Решението е турбината да не е куплирана директно на вала на ел.двигателя ( ремъчна предавка ) или много дълъг вал за да може да се охлажда и да не скапва смазката на лагерите или втулките.
Radoslaw - специалист
Момчета ,не се излагайте.Има неща от които не може да се спести.Вентилатор ,запалка,контролер.Вентилатора в една горелка е страшно натоварен.С такъв от парно и печка ,колко време ще искарате.Ако можеше ,мислите ли ,че производителите ,нямаше да ги монтират.И нещо ,като заключение евтините неща с които бяхме свикнали при социализма, отдавна отминаха, имайте го предвид
gniav - напреднал
ако някой търси мотор редуктор. Имам на 24в 65 оборота.
шоп - майстор
Radoslaw, вентилатора в една горелка изобщо не е натоварен. Той работи с чист въздух обикновеннто със стайна температура. Ако имаме подгряване на първичният и/или вторичен въздух пак може да се направи да работи със стайна температура, а не с подгретият въздух.

говорим за вентилатор на отработените газове. Той е натоварен заради висока температура, агресивна среда и т.н.

И да, вентилатор от парно може да стане. Имам една мазда 6 на 6 години. Вентилатора жената не го е изключвала нито зиме нито лете. Т.е. надежден е и има ресурс.
filmatoplo - майстор
Вентилатор за горенето няма ядове, аз говорех за вентилатор на димни газове, Атмосите имат такъв -взаимствайте го.

Тема "От къде купувате отделните компоненти за пелетна горелка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: