Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gek - специалист
marian1 написа:
И аз ще ти потвърдя - НИЩО!
Казвам го от опит и то какъв:
В къщи преди бях с камина с водна риза и ПП тръби и то турски ( не помня какви бяха със синя и червена черта по тях ) в системата имах и бойлер със серпентина вързан.Прибирам се една вечер в къщи и от вратата ме удря плътна стена горещ въздух, влизам - моята другарка така сръчкала печката ( с парчета ПДЧ ) че лирата червена водата вече ври- бие в разширителя - аз помислих че системата е останала без вода и тичам в банята да доливам че за първи път чувам този звук и мисля че няма вода- стига в банята и гледам стрелката на бойлера някъде в "отвъдното" там няма разграфено - усещам се че става много напечено и направо угасих печката.... моята мома и било студено и си позапалила печката "както трябва" а понеже се намръзнала искала да се изкъпе и после когато излезе да и е топло.... Стрелката видяла че е превъртяла,ама мислела че се е откачила - ( стрелката си работеше нормално) Та нито се разтопиха тръбите - е бяха се разширили много-толкова много че бяха се откачили от скобите по стената ...ама жена какво да му обясняваш за налягане - то като чуе налягане и отива в спалнята :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ама така и не стана ясно защо се е получило така? При правилно изчислена система както и да гори камината никога не би станала такава аномалия?! Така че аз вина на жена ти не виждам....
Transporterr - специалист
Gek написа:
При правилно изчислена система както и да гори камината никога не би станала такава аномалия?

..и автоматизирана :cool:
marian1 - майстор
ами според мен е виновна тя-защото е сложила много подпалки - а пдч-то гори със страшна сила ( когато има яка тяга както при мен) -може би заради лепилото,може би заради фолиото ... според мен няма печка която да издържи на яки подпалки и да не заври. А системата не е правена и много профи - роднина я изработи-но пък си работеше екстра.
Bobivan - специалист
"Жена,дете и прасе -да са ти под око"-казва народа .Не е ясно кога каква беля ще направят... :lol: :lol: :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
marian1 написа:
... според мен няма печка която да издържи на яки подпалки и да не заври.
:-D Toва е смешно Мариане, недей така :-D
marian1 - майстор
Добре, няма така :lol: :lol: въпроса беше дали ще издържа ПП тръба на гореща вода ДА!- Аз не претендирам нито за профи инсталация, нито нищо - споделям само "опит" и МОЕТО виждане - че ако сръчкам с подпалки от ПДЧ - фолирано -печка тя ще заври!
LazarGanev - "Велик майстор"
За тръбите съм съгласен :)

Тема "трансформаторно масло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: