marian1 написа:И аз ще ти потвърдя - НИЩО!ама така и не стана ясно защо се е получило така? При правилно изчислена система както и да гори камината никога не би станала такава аномалия?! Така че аз вина на жена ти не виждам....
Казвам го от опит и то какъв:
В къщи преди бях с камина с водна риза и ПП тръби и то турски ( не помня какви бяха със синя и червена черта по тях ) в системата имах и бойлер със серпентина вързан.Прибирам се една вечер в къщи и от вратата ме удря плътна стена горещ въздух, влизам - моята другарка така сръчкала печката ( с парчета ПДЧ ) че лирата червена водата вече ври- бие в разширителя - аз помислих че системата е останала без вода и тичам в банята да доливам че за първи път чувам този звук и мисля че няма вода- стига в банята и гледам стрелката на бойлера някъде в "отвъдното" там няма разграфено - усещам се че става много напечено и направо угасих печката.... моята мома и било студено и си позапалила печката "както трябва" а понеже се намръзнала искала да се изкъпе и после когато излезе да и е топло.... Стрелката видяла че е превъртяла,ама мислела че се е откачила - ( стрелката си работеше нормално) Та нито се разтопиха тръбите - е бяха се разширили много-толкова много че бяха се откачили от скобите по стената ...ама жена какво да му обясняваш за налягане - то като чуе налягане и отива в спалнята![]()
![]()
![]()
![]()
Gek написа: При правилно изчислена система както и да гори камината никога не би станала такава аномалия?
..и автоматизирана