Най - вълнуващия въпрос зимно време.
miroki - майстор
Колега, как е сега с градусите у вас? Аз сега пиша по къс ръкав. Около 24-25 градуса е при мен.
За сега не се е налагало да пускам отопление.
sasi4 - специалист
miroki написа:
Колега, как е сега с градусите у вас? Аз сега пиша по къс ръкав. Около 24-25 градуса е при мен.
За сега не се е налагало да пускам отопление.
В момента е 24 градуса и аз още не съм пускал отопление.
bmwww - специалист
Здравейте , след 3 дена усилено четене единственото което разбрах за конвекторите е , че трябва да са дълги за да отдават по-бързо топлината . Първоначално се засилих към Адакс , но след това установих , че всеки върши работа и се чудя между Елдом и Теси . Има го и Аирлок като вариант . Но ме мъчи един въпрос . Да си купя ли конвектор 3кВ за 50м3 хол или да си купя някое радиаторче 750вЧ и да го не изключвам до Април месец ? Апартамента е почти изцяло вътрешен с една северна външна стена 5.40м на хола и дограма на цялата му къса страна (източна) 3.40м . Другите 2 спални не се обитават и са със затворени врати постоянно , а на нашата спалня единствената външна стена е 1.50м х 1.60м което е прозорец .
bmwww - специалист
Здравейте , след 3 дена усилено четене единственото което разбрах за конвекторите е , че трябва да са дълги за да отдават по-бързо топлината . Първоначално се засилих към Адакс , но след това установих , че всеки върши работа и се чудя между Елдом и Теси . Има го и Аирлок като вариант . Но ме мъчи един въпрос . Да си купя ли конвектор 3кВ за 50м3 хол или да си купя някое радиаторче 750вЧ и да го не изключвам до Април месец ? Апартамента е почти изцяло вътрешен с една северна външна стена 5.40м на хола и дограма на цялата му къса страна (източна) 3.40м . Другите 2 спални не се обитават и са със затворени врати постоянно , а на нашата спалня единствената външна стена е 1.50м х 1.60м което е прозорец . Кухнята е със западна стена на дограма и дори сега при 0 градуса си е топло следобяд . Слънцето пече доста .
ср дек 02, 2020 6:57 pmbmwww написа:
С това радиаторче ще мръзнете по някое време.
На Теси много ми харесват. Опра ли до отопление на ток, Теси ще е.
шоп - майстор
Аз ако се топля на ток и нямам пари бих си купил аумулираща печка,
ако имам малко повече пари с климатици.
Ако имам пари с термо помпа и подово.
ср дек 02, 2020 7:12 pmшоп написа:
Аз ако се топля на ток и нямам пари бих си купил аумулираща печка,
ако имам малко повече пари с климатици.
Ако имам пари с термо помпа и подово.
Шопе, имам акумулираща Изгрев. По едно време си мислех да я продам или подаря. Последно време.....сякаш не ми пречи. Седи си в детската, от петнайстина години студена, да не е и повече. Не вярвам да я включа отнова, но знам ли?!!!
Бих я подарил, на наистина нуждаещи се, но по вероятно е да се появят тарикат желаещи.
bmwww - специалист
Добре , тези на Елдом ми харесват , но се чудя 2500 или 3000 вата . Реално ако темперетурата която желая е 22 градуса , но и двата я постигат , то този 3000вата би я достигнал по-бързо предполагам ? И след това какво става ? Намаля си темперетурата и само я подържа или ? В смисъл ако знам , че с 2500 мога да подържам желаната темперетура , струва ли си да се преосигуря и да си купя 3000 вата чисто финансово ? В момента в хола правя ремонт и темперетурата е 15 градуса от последните 4 дена , без да е палена печка , без да е включвано нищо . Сутринта беше паднала до 11 градуса , но после се въстанови до 15 . Навън последните 3 дена е 0 градуса .
iliya_i - майстор
ср дек 02, 2020 8:08 pmbmwww написа:
Добре , тези на Елдом ми харесват , но се чудя 2500 или 3000 вата . Реално ако темперетурата която желая е 22 градуса , но и двата я постигат , то този 3000вата би я достигнал по-бързо предполагам ? И след това какво става ? Намаля си темперетурата и само я подържа или ? В смисъл ако знам , че с 2500 мога да подържам желаната темперетура , струва ли си да се преосигуря и да си купя 3000 вата чисто финансово ? В момента в хола правя ремонт и темперетурата е 15 градуса от последните 4 дена , без да е палена печка , без да е включвано нищо . Сутринта беше паднала до 11 градуса , но после се въстанови до 15 . Навън последните 3 дена е 0 градуса .
Разликата между 2500 и 3000 вата е 20 лева, или около 8%. При тая площ на помещението и двата ще свършат работа. Основно благодарение на терморегулатора. И сметките за ток ще са приблизително равни.

НО!
Избора ти според мен зависи основно от начина на ползване. Ако ще е включен в контакта 24/7 и ще работи непрекъснато на терморегулатор,вземи по-малкия. Ако ще го включваш в контакта като се върнеш от работа и искаш да стопли по-бързо, вземи по-големия.
Svetoslavoff1 - майстор
Ако и двата могат да се справят с отопление на помещението, разходът на енергия за отопление ще е един и същ. Но има ли смисъл да се товари инсталацията и да се вдига пиковата мощност...
Адакс glamox според мен са с най-елегантен дизайн.

Тема "Колко са икономични конвекторите ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: