Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikolovvd - майстор
Не се оплаквай! Има и по-лошо, като например да отвориш прозореца, за да работи газовия бойлер.
През Лятото се ядва, но Зимата ... :axe:
Ако забравиш да отвориш прозореца става още по-интересно. Изпракваш се набързо със студена вода и излизаш, за да запалиш бойлера. :lol:
fox_vt - майстор
Николов какви впечатления имаш от тази клапа при автоматичен режим?
И аз се интересувам живо от наблюденията и мнението на колегата Николов от "вентилационните клапи" за да знам какво да правя, че съм с бебе на 4 месеца!
nikolovvd - майстор
fox_vt написа:
Николов какви впечатления имаш от тази клапа при автоматичен режим?
След като я монтирах повече мухъл не видях в къщата. И в момента е на прозореца, защото като я продавах не я свалих Купувача очакваше бебе до 2-3 месеца и реших че ще му е от голяма полза на него. Не зная дали и други поддържат добри отношение с хората, купили имота му, но при нас е така. В момента чака второ бебе.
Когато купувах клапата, от фирмата ми обясниха, че трябва да се осигури постоянен въздушен поток, който в блоковете е наличен поради естествената тяга от аспирацията в банята излизаща та 15-20 м височина, но за къща ще трябва да се монтира вентилатор. Въпросния вентилатор е с два режима, като тихия режим е предназначен за непрекъсната работа и е с консумация 5W. До него така и не стигнах, защото абсорбатора теглеше с 800 куб.м. за час, а в банята вентилатора с 200 куб.м. за час. Това ми осигуряваше необходимото проветрение без да отварям прозорци. Отделно жената забравяше по някой отворен прозорец за половин един час. :lol:
veribela - специалист
E, то остава и да я свалиш тая клапа. Като се махне от прозореца- нали остават отворите, които си разпробил в дограмата- много красива гледка ще е...

Съизмеримо с цената на имота- тази клапа ще да е много скъпа, за да я махнеш, като го продаваш....
nikolovvd - майстор
По думите на диларката на недвижими имоти, до сега не са имали такова предаване на имот.
Всичко чисто, ключове и контакти по местата, а на мястото на полилеите фасунга с крушка. Банята и зимната градина непокътнати.
Буквално влизаш и заживяваш нормално, а мислите са ти насочени към обзавеждането - столове, маси, легла, дивани и т.н. Дори една от стаите бе ремонтирана само няколко месеца по-рано и ставаше идеално за дете от 1-2 клас.
А когато аз купувах къщата преди 14-15 години, оня преди мен си свали бойлера и седалото на тоалетната чиния. Дори си мислех да му закарам тоалетната чиния, ако го е затруднило свалянето. :lol:
За кочината в мазето да не говорим.
Има една поговорка - "Отнасяй се с хората, така както искаш да се отнасят с теб".
fox_vt - майстор
Значи има ефект,а намаля ли конденза по стъклопакета?Гледах я тази клапа на Стройко със полиамидните влакна не е много скъпа но се чудя дали ще върши работа.Аз имам дупка към банята и от там към отдушника и за да смуче въздух.Щото иначе цяла зима влагоуловителя работи :)
kozl - майстор
Конденза и без клапа може да го намалиш. Отваряш зимата балконската врата и с една свещ ще се убедиш, че отгоре пламъка бяга навън, а долу навътре. И така пресния студен въздух е поканен на топло, а влажния топъл, отлитайки навън е "изпотил" горната част на вратата.От една страна влажния е изфирясал навън, а докато студения и сух въздух се затопля, той поема влага и така изпарява и абсорбира конденза, отложен в-у по-студените повърхностти като стъклопакетите или в-у алуминиевите профили.
Проблема с влагата е проблем на зиморничавите. Ако ви е страх от "белите мечки" ами решението е нагнетателна вентилация с подгряване. Подобно на сешоар да смуче отвън и духа вътре :lol:
fox_vt - майстор
Е да ама лягам си вечерта и в кухнята няма конденз а на сутринта плува.Да става през час да проветрявам ли :lol: Не спя в кухнята но ще е кофти да се държи прозореца отворен постоянно.
kozl - майстор
Само клапата няма да ти реши проблема с конденза. Трябва и циркулация, а ще се наложи и допълнително подгряване. Ако разполагаш с аспиратор и помещението се отоплява, конвекцията ще спомотне за циркулацията и автоматичната клапа ще пропуска студения въздух според влажносста в помещението. А дали тази клапа ще е с достатъчно сечение и ще се отвори когато заработи аспиратора :?

Тема "Проблем с неясен произход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: