Всичко останало като едно за лято, друго за зима е неоправдано. Лятото бойлера на ток, зимата с парното и си свирка човек.Така е, но ще му трябва и охлаждане лятото.
А и отопление на климатик при положителна температура на вън, е доста икономично.
...
По спомени най-обикновен санг 12 при положителни температури консумираше около 10 лева на месец. И това в едноетажна къща с 5 см EPS. И само в една стая. Останалите студени. Като при отваряне на врати се охлажда и отопляемата. А 3 те по-студени зимни месеци на твърдо гориво. Ако бе на дърва и през по-топлите месеци, тогава много се хабят дървата, при пелетите не знам дали е така.
За температура в помещение съдете само по стайния си термометър. Който е монтиран, където ви харесва на вас.
Не по уредите за отопление.
Бункер за пелети обаче от 22 килограма не знам колко време ще работи, понеже никога не съм имал под ръка такова гориво и уред. Май го дават около 7-18 часа. Минимална и максимална мощност. Но предполагам може да се досипва.
За тази, малко голяма ми се вижда 15 киловата, но тази намерих сега, Предполагам ще направи "Африка" дават я за 120 кв м.:
http://orex.bg/bg/product-view/83/264.html
Като за месец при икономичен режим ще трябват около 30 чувалчета. горе долу 250 лв. Които могат да стоят в нишата в коридора
Това според данните за камината. Как е реално някой друг да помага.