Ами Браво, това е правилния път - стъпка по стъпка със следене на резултата. За да стигнеш до оптималните настройки трябва да си изясниш какво точно се крие зад отделните термини - Зададена температура на вентила, Минимална връщаща температура, Максимална връщаща температура. Аз не съм работил с този контролер и малко ми се размиват тези понятия, може да е от превода. За да се оптимизират максимално тези цифри, трябва много добре да се познава логиката на управление на този контролер, но и така не е зле - ясно е, че поляците не са предвиждали кофа за кондез под комина 
 . Представям си котела работещ в някой шоурум и отвсякъде да тече конденз - познай кой ще си го купи 
 .

yasoo написа: правилно ли е настроен Четирипътния вентил т.е. със същата температура от 70°C като котела ли трябва да бъде или по-различна? И другото което е температурата за включване на помпите ок ли е 50°C или трябва да я повиша?Намали включването на помпите на 45 градуса.
Ето в момента всички настройки на вентила как са:
Зададена температура на вентила: 70°C
Минимална връщаща температура: 55°C
Максимална връщаща температура: 80°C
Температура включване помпи: 50°C
Време на отваряне: 120 секунди
Стъпка единична: 5%
Ако в къщата е топло, опитай с намаляване на температурата на вентила на стъпки от 5%.