• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Не съм горил, но съм 100% убеден, че ще горят. Руснаците горят така наречениет "зерноотходы"

това дори не е зърно, ами пляви, отсевки и всичко най-долнокачествено
andro440 - майстор
шоп написа:
около 1250-1300 лв ми излезе всичко + едно седмична екскурзия с жената из Полша. Само бункера ми го докара един приятел, че не ми се товареше в гранд пикасото.
в тези пари е включено всичко: горелка, управление, бункер, вентилатор, моторедуктор... без система пожарникар

Титаник има 4 датчика, като единият е авариен - при пожар в шнека

Не мога да кажа какъв е разхода на въглища, защото купих 4 тона донбас за зимата, но започнах да мешам с чипс...талаш, боклуци и т.н. Когато бе над нулата горях чипс, когато бе под нулата мешах с донбас... Но всеки може да си сметне разхода след като си знае топлозагубите и калоричността на горивото. Горелката се регулира много лесно и изгаря всичко на 99%. КПД то на котлите си го знаете. Сметките са лесни.

Минах на едро дробена дървесина с цена 7 лв тон и горелката си стои угасена в готовност:-)
Това нещо ,как го гориш ,да не си наел огняр на щат да хвърля през 5 минути ? Интересно ми стана ,не че нещо те бъзикам .че гледам в нашия град такива клони ги ввърлят в един изоставен район
шоп - майстор
Ами не, при температури около нулата с едно зареждане на макс до горният ръб на горната вратичка изкарва 2.5 часа.
600 литра вода имам в системата и тя стига до 68-70 градуса. След 2.5 часа е на 50.
Бащата е пенсионер и му е даже кеф да се върти около котела:-)

Но това не са клони а дробена плътна дървесина ( чипс ), е има и клончета, кори...
ktch_1964 - специалист
Колега Шоп, кзвате ,че сте горил чипс в горелката, как се борите с зависването на чипса в бункера?
Илчо Илиев - майстор
шоп написа:

Много хора имат евтини ОТПАДЪЧНИ енергоисточници до тях, но не ги знаят или не знаят как да ги оползотворяват ( дърводелни, мебелни, селско стопански, мелнични, фуражни и др. производства)
Шопе, заинтригува ме с това изказване, ако не ти е проблем,дай малко примери и начини които според теб ние пропускаме :prayer:
шоп - майстор
ktch_1964 написа:
Колега Шоп, кзвате ,че сте горил чипс в горелката, как се борите с зависването на чипса в бункера?
Сух чипс не зависва в бункера. Аз ползвах само такъв. Наскоро разубедих един колега зимата да си купи мокър чипс.
Разбира се има начини да се горят и мокър чипс, мокър, талаш и мокри трици. Прочетете малко из руските форуми и ще се запознаете с вибро бункери и бункери с бъркалки:-)
шоп - майстор
Илчо Илиев написа:
шоп написа:

Много хора имат евтини ОТПАДЪЧНИ енергоисточници до тях, но не ги знаят или не знаят как да ги оползотворяват ( дърводелни, мебелни, селско стопански, мелнични, фуражни и др. производства)
Шопе, заинтригува ме с това изказване, ако не ти е проблем,дай малко примери и начини които според теб ние пропускаме :prayer:
Какви примери да дам? Вие по-добре знаете какви производства има оклоо Вас. Аз вече съм си намерил горивото. Пожелавам и вие да го намерите. Важното е да е евтино, калорично и да е близко, защото транспорта не е евтин.
В универсалните горелки перфектно горят царевица, овес, плява, отсевки, чипс, талаш, трици, дреп, вата, дробени мебелни и пдч изрезки, утайки от пречиствателни станци, отпадъци от решетките на ВЕЦ ( един колега ме подсети) отпадъци от химични, нефтохимични, шивачни, текстилни, книжни, хранителновкусови, каучуковии още един бог знае какви производства.
Илчо Илиев - майстор
Благодаря все пак за отговора,макар,че тези неща , в този си вид ги знаят и децата,въпроса беше малко по-друг...
шоп - майстор
Илчо Илиев, децата, Вие и доста колеги от този форум знаят ли как да горят безвредно и бездимно гуми от леки коли, камиони и автобуси?
А как да автоматизират горенето на папур, царевичак, царевични кочани и слънчогледови стъбла? Наскоро се запознах с автоматично подаване и горене на бали от слама всяка с тегло 500 кг. Впечатляващо е. Разбира се това е завод, но мащаба не е от значение, а идеята:-)
Спирам, защото това не е по темата...или е само донакаде, ако универсалната горелка се куплира с дробилка.
Илчо Илиев - майстор
Най- сърдечно се извинявам,че попитах и благодаря за изчерпателния отговор....
Няколко пъти се опитвах да напиша нещо прилично,но не успях ,и по-добре да спра да влизам в този форум..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Ретортна горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: