• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
egomen66 - майстор
Освен , че можеш да си ги направиш сам...Можеш да провериш и тук. :partyman:

:arrow: http://www.varianti-springs.com/products_bg.html Отвори поръчки...

:arrow: http://prugini.com/
gnt69 - майстор
шоп написа:
Пружина се прави на струг с подходящ дорник

Има калибрирана стомана ф4, ф5, ф6мм Ст45
Няма невъзможни неща, дори и от неръждаема стомана може да се направи пружина. заготовката може да е Ф или от неръждаеми изрезки ленти 10х2мм
Уф колко лесно го обясняваш. Ама съм далеко от тия неща стругове, металообработка. Утре ще видя един познат с едно око ,че днес отсъства. Иначе благодаря за съветите. :partyman:
шоп - майстор
:-)
Завършил съм механо ел. техникум, специалност стдена обработка на металите ( демек шлосер, стругар, фрезист)

За мен е лесно.

Важното е да получите съвети как можете да свършите работа и да знаете към какъв майстор да се насочите. Аз например, от електроника не разбирам, затова, когато не ми е ясно нещо, но искам да го направя - питам и има страхотни колеги тук във форума, които помагат:-)

Успехи!
Здравей колега gnt69! Аз си направих турболатори от ламарина с дебелина 1 (един) милиметър, обикновена черна стомана. Турболаторите са плътно по тръбата, имат луфт колкото да се движат свободно без запъване. Ширината на лентите трябва да е съвсем малко по широка от тръбата за да може след като се усуче да дойде наразмера. Моите турболатори са дълги 70 см и за тази дължина максималният бр. навивки е 3,5- 4 . Ефектът от турболаторите е поразителен. Ползвам ги от началото на сезона и за сега не съм забелязъл да имат някакви поражения от температурата.
Ето и малко снимки:
Успех!

Прикачен файл

IMG_20151115_154603.jpg

Прикачен файл

IMG_20151017_123324.jpg
gnt69 - майстор
Здравейте, имам една молба съм ползвателите на Грейко експерт 20 комбиниран на дърва и пелети.
Ще може ли някой да ми снима механизма за отваряне на клапата за димните газове, че моя е само пелетен гледам има някаква подготовка ама какво представлява, па и някое размерче ако свали много ще черпя, па и от Русе ако е да видя ша му наливам докат мърда. :partyman:
Фитилчо - майстор
шоп написа:
Пружина се прави на струг с подходящ дорник

Има калибрирана стомана ф4, ф5, ф6мм Ст45
Няма невъзможни неща, дори и от неръждаема стомана може да се направи пружина. заготовката може да е Ф или от неръждаеми изрезки ленти 10х2мм
Ако неръждаемия профил се полира преди това, ще задържа много по-малко сажди :wink:
4799inpl64 - специалист
[quote="шоп"]:-)
Завършил съм механо ел. техникум, специалност стдена обработка на металите ( демек шлосер, стругар, фрезист)

Кое механо-аз Вапцаров
шоп - майстор
4799inpl64 написа:
шоп написа:
:-)

Кое механо-аз Вапцаров
Същият, на ул. Стара Планина
filmatoplo - майстор
Колега Емо какво е твоето котле, купешко или правено, какъв размер са тръбите и колко са дълги, газовете само нагоре ли се движат във всички тръби едновременно ,каква е мощността на котлето ,с каква горелка си. Хареса го един приятел иска да го копира .Благодаря.
filmatoplo написа:
Колега Емо какво е твоето котле, купешко или правено, какъв размер са тръбите и колко са дълги, газовете само нагоре ли се движат във всички тръби едновременно ,каква е мощността на котлето ,с каква горелка си. Хареса го един приятел иска да го копира .Благодаря.
Котел, горелка всичко е мое производство. Тръбите ф 42 мм, дълги 74 см. Само вертикални. Мощност не знам. От 4 до 1,8 кг. слънчогледови Харманлийски пелети на час. Горелката работи в отделение с огнеопорни тухли, от там във втора камера за доизгаряне и после директно в тръбите. Водната риза побира 55 литра вода. Температура на изходящи газове с турболаторите от 97 до 125 градуса, без тях 260. Отоплявам 100 кв.м. В студените дни около 30 кг пелети при работа около 12 часа на денонощие. има и 150л бойлер.
Направил съм нещо подобно като на снимката по долу.
Ако те интересува друго питай. Поздрави.

Прикачен файл

hargassner_hsv_construct.png
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Турболатори за тръби." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: