• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Staio1 - специалист
И при мен е същата работа. Пробвах и с повече въздух и с по-малко ефекта е никакъв. Със същите пелети съм. Взех други за проба и работата се подобри драстично. Явно са много прехвалени тези "супер" Швайнгхофер. Аз обаче дим в бункера нямам де. Но тези натрупвания са същите, даже имам някакви тъмни , мазни петна точно околу отвора на малкия шнек на горелката. Незнам какво блъскат в тях ама не си заслужават парите. Единственото що годе хубаво нещо при тях е че пепелта е значително по-малко, но пък е доста тъмна на цвят, а не сива.
filmatoplo - майстор
И аз съм с тях ,има още 22 тона - кога ще ги изгорим :)
Staio1 - специалист
Е ще ги изторим, няма къде да идат. Не съм забелязал като ги сложа в бункепа и да ми ги връща, все намаляват :-D . Но повече няма да взема от тях де.
Staio1 - специалист
Незнам ако има котела ламбда сонда, какво ще покаже с тях и дали ще има оправия?
nandrolon - специалист
При мен и с ламбда и без ламбда все тая.

Иначе си личи че са бая по-чисти от другите, направо ми идва да ги пробвам.
andy_forresite - майстор
Staio1 написа:
Незнам ако има котела ламбда сонда, какво ще покаже с тях и дали ще има оправия?
Не мисля. На теб ти трябва разредено почистване през 9 или 10 минути, но за сметка на това мощно. Мощното почистване ще ти "разроши" пламъка и затова трябва да е по-нарядко, така че на максимум 10 минути. Вчера 2,5 часа горях слънчоглед. 1/3 от пепелника се напълни, та ти няма да гориш от дърво.
Staio1 - специалист
andy_forresite написа:
Staio1 написа:
Не мисля. На теб ти трябва разредено почистване през 9 или 10 минути, но за сметка на това мощно. Мощното почистване ще ти "разроши" пламъка и затова трябва да е по-нарядко, така че на максимум 10 минути. Вчера 2,5 часа горях слънчоглед. 1/3 от пепелника се напълни, та ти няма да гориш от дърво.
Е значи все пак гори слънчоглед Торча =D>
nandrolon - специалист
Където се включва гофрираният маркуч при горелката трябва ли да е вакуум, когато въздушния вентилатор работи?
nandrolon - специалист
При мен проблема се оказва тягата.

Дайте идея как да се повиши тягата на комина?

Изпълнението е с неръждаеми кюнци от котела с 3 колена и в комина се оказва 4 то коляно на 90 градуса. Има хоризонтален участък половин метър.Няма изолация.Диаметърът е 160 и комина нагоре е 130, висок е колкото 3 етажна къща. Сечението е кръгло- изливан е около кюнец вероятно. Изцяло вътрешен е.

Прави впечатление, че изходящите газове са доста студени.

Имам вариант за обединяване на 2 съседни тръби, но чета че започват да се крадат една друга и по- скоро ефекта е отрицателен.

Благодаря за идеите :partyman:
filmatoplo - майстор
Ние му викаме - печков комин, почти няма оправяне освен вентилатор. за димни газове или по скъпия и труден начин е изграждане на нов комин.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Пепелта от изгорелите пелети не изпада" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: