Най - вълнуващия въпрос зимно време.
uho - специалист
Никой не иска да удари едно теоретично рамо :cry: . Колегите изглежда вече са запразнили....
Emoooo - специалист
Здравейте,ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ,ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ.Сега uho,aз ще бъда пристрастен.Слагай си едни плоски панели,дали ще са 4;5от турските или 2 от марковите и един 250;300л.бойлер(щом казваш чесе събирате 4;5човека)едно читаво управление,сега поне пазара е full.Аз съм с натурела и ЧЕСТНО,много ми допадна.Ся те и на бош го хвалят и съм сигурен че е добро,но финансите намаляха.Е някой ден можеби,но не и днес :lol: щеси го взема.Системата дали ще е отворена или не или DB.сам си решаваш.Една помпена групичка,едни тръби,глюколче и си ТИ.А и РС.,забравих.Това е моето мнение и пак ти казвам пристрастен съм,щот тея тръбните трябват си мисля по-точни сметки а и зимата......
Ае весело посрещане на новата2017,и пак казвам ЗДРАВЕ,ЗДРАВЕ,ЗДРАВЕ.Останалото ще сиго напазаруваме :santa:
uho - специалист
Весела Коледа и щастлива Нова година!
Emoooo написа:
.....Слагай си едни плоски панели,дали ще са 4;5от турските или 2 от марковите ....
Това е другия проблем, че там където съм ги предвидил реално нямам място за повече от 2 колектора...

Но така или иначе по-рано от пролетта няма да правя нищо - та имам достатъчно време за събера мнения :)
..... и финанси :(

Още един път Весело посрещане на Новата година!
Последна промяна от uho на пет дек 30, 2016 2:38 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
uho, финансите са много важни. В този контекст, сега е момента за закупуване на най-важните елементи. Пролетта колекторите поскъпват. Накрая може да си закупиш помпа, контролер, тръби, изолация и фитинги. Техните ценине се влиаят от сезоните:-)
Аз поне така действам :wink:
Успехи!
Emoooo - специалист
Здрасти шопе,знаеш ли аз моята система я правих лятото.Когато си взимах панела го поръчах по тел.от една софийска фирма.И ми излезе с около 50;60лв.по-ефтин отколкото ако си го бях взел от В.Търново,нали с доставката.иначе без нея близо 100лв.
Мисълта ми е,че сега пазара е много претъпкан,и нали се сещаш промоции,конкуренции и т.н.Само тръбите и фитингите сами от Търново,другото е от София,Бургас и Варна.И резултат си "спестих"почти едни 200лв.Нали визирам в частност,интернет.И весело посрещане на новата година и на теб.
uho - специалист
За много години, колеги!
Живи и здрави, пък другото ще си го напазаруваме :)

Малко да побутна нагоре темата, че продължавам събирането на информация.

Тема "Изчисляване на соларна система за топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: