Най - вълнуващия въпрос зимно време.
chain - помощник
LazarGanev написа:
Не кранове, а ръчни обезвъздушители
да разбрах, ще затегна капачките на автоматичните обезвъздушители и ще сменя крановете с ръчни. затова питам за съвет, понеже всичко което съм купувал протече.
wankata7108 - специалист
LazarGanev написа:
chain написа:
LazarGanev написа:
да разбрах, ще затегна капачките на автоматичните обезвъздушители и ще сменя крановете с ръчни. затова питам за съвет, понеже всичко което съм купувал протече.
Абе не си бутай термовентилите само им махни пластмасовите патрони и стават като напълно отворени кранове не си вкарвай авоголове
chain - помощник
wankata7108 написа:
LazarGanev написа:
chain написа:
LazarGanev написа:
Абе не си бутай термовентилите само им махни пластмасовите патрони и стават като напълно отворени кранове не си вкарвай авоголове
Точно това направих махнах пластмасовите глави и затворих яко всичко капачки на автоматичните обезвъздушители и надух системата плавно стигнах до 85С и всичко си беше ок. ното чух балонче нито някои радиатор изстина.
bigdragon - майстор
chain написа:
........ плавно стигнах до 85С и всичко си беше ок. ното чух балонче нито някои радиатор изстина.
Тази зима карай, като оставиш на етаж по поне един постоянно работещ консуматор, без глава.
Догодина постави буфер, който да обира излишната топлина при ниска консумация на радиаторите.
Не че и сега не може да сложиш буфер, или да смениш котела с газов :lol: , по-добре се спъва...
wankata7108 - специалист
chain написа:
wankata7108 написа:
LazarGanev написа:
chain написа:

Точно това направих махнах пластмасовите глави и затворих яко всичко капачки на автоматичните обезвъздушители и надух системата плавно стигнах до 85С и всичко си беше ок. ното чух балонче нито някои радиатор изстина.
термостатичните вентили на всички радятори не са най удачния вариянт да се командва котел който е на твърдо гориво.Моя съвет е постави сега патроните на спалните за да е комфортно и да не прегряват стаите и да спите спокойно а на останалите не поставяй после регулирай котела на 60-65 градуса да му затваря клапата за въздуха .и така си карай системата а като сложиш горелка на пелети тогава термоглавите на всички .А и да не забравя обезвъздушавай само на изгасен котел когато го почистваш например и на спряна помпа и след това я пускаш и пали естественно като си завил хубаво капачките на авт.обезвъздушители.Успех.
qsen.1998 - помощник
Такъв проблем имах и аз с стоманен котел с отворена система като вдигне 80 градуса през тръбите направо се чуваше че минават мишки но ако беше проблема че не е обезвъздушено напротив никъде нямаше въздух Но като смених котела с чугунен защото стария се наду и се спука . И след като сложих новия котел сложих и един балон 35 литра и сложих радиатори и на втория етаж и проблема изчезна !
bigdragon - майстор
qsen.1998 написа:
Такъв проблем имах и аз с стоманен котел с отворена система като вдигне 80 градуса през тръбите направо се чуваше че минават мишки но ако беше проблема че не е обезвъздушено напротив никъде нямаше въздух Но като смених котела с чугунен защото стария се наду и се спука . И след като сложих новия котел сложих и един балон 35 литра и сложих радиатори и на втория етаж и проблема изчезна !
Чугуна няма нищо общо...
Увеличил си хидростатичното налягане на системата.
qsen.1998 - помощник
bigdragon написа:
qsen.1998 написа:
Чугуна няма нищо общо...
Увеличил си хидростатичното налягане на системата.
Смисъла ми е не да си похваля котела а да кажа че ако си сложи балон може да му се оправи проблема
filmatoplo - майстор
Виждали ли сте котел на който връщащата вода да е 80 градуса камоли изходната ,с отворена инсталация , стоманен котел ,работи на въглища - гък не казва да шуми . :wink:
wankata7108 - специалист
Чугун или стомана при правилна термо и хидро динамика на системата и двата работят идеално и безпроблемно.

Тема "проблем с локално парно на 4ет къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: