Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Moni83 - специалист
За тези шамотни плочки не см сигорен
А къде се намират и каква роля играят
Moni83 - специалист
Четох за тези тухли и отидох да погледна във
Вторичният канал има нещо като винкели заварени за ризара и там би трябвало да са тези тухли но ги нама по надолу неможах да вида но предполагам че ги няма а и онзи ден като го почиствах падна едно пърченце тухла и се чудех от каде е дошла
И може би от тук да идва проблема.
Некой знае ли има ли ги попринцип като резерва
andy_forresite - майстор
Попитай в "Ерато", град Хасково. Или Изотермстил - Пловдив.
Moni83 - специалист
Здравеи те мисля че намерихме проблема днес дойде един познат маистор на парното и ми каза че въглищата са мн едри и некой път се запречват и поради нислата кнсумация долната клапа не се отваря мн често и спира готенето и почва в бункера да тлеи и сасипва по този начин и останалите въглища
И друго ми каза на тези котли който са с отворена система в първата и втората риза събират котлен какък и пукат ризата затова е хубаво да са затворена система
На някой може да му е полезна информацията
4799inpl64 - специалист
Moni83 написа:
Здравеи те мисля че намерихме проблема днес дойде един познат маистор на парното и ми каза че въглищата са мн едри и некой път се запречват и поради нислата кнсумация долната клапа не се отваря мн често и спира готенето и почва в бункера да тлеи и сасипва по този начин и останалите въглища
И друго ми каза на тези котли който са с отворена система в първата и втората риза събират котлен какък и пукат ризата затова е хубаво да са затворена система
На някой може да му е полезна информацията
Имаш голям разход,а сега ниска консумация.Какво и кога ти отваря клапата.Как затворената сиитема не сьбира котлен камьк_питай майстора какво ще каже
4799inpl64 - специалист
Тесла нямаш ли,бой и мамата на буците
Moni83 - специалист
Имам и голям чук хаха
Казах голям разгод на въглища и ниска косумация
За затворения кръг така каза само че мило по добре
lz2skt - специалист
За котела въглищата трябва да са с едрина на орех.На твоят майстор мн.здраве му кажи...явно иска някой лев да изкара ако той я преправя.Това да не ти е промишлен парен котел да натрупва варовик. Дай повече подробности...това първи котел ли ти е на въглища? Втора ръка ли го купи ?До сега на какво си се топлил ?
andy_forresite - майстор
Не я прави затворена. Котелът е твърде силен за твоите нужди. Нещо ще гръмне. Става, но да опънеш два щранга до съседа с два радиатора.
Сменил си три вида въглища и всичките да са били едри?!
Палеца за клапата на фукса накъде сочи?

Тема "Дакон дор 24 проблем с горенето и голям разход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: