Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Maximus77 - напреднал
tokata123 написа:
Увеличи периода тогава, но според мен трябва да вдигаш вентилатора.
така пламъкът става много малук при увеличение на вентилатора
Maximus77 - напреднал
Прикачен файл:
image.jpeg
Това е на 8-ма степен с 43% вентилатор. Струва ми се че е много малък
tokata123 - напреднал
Не знам дали е малък или не но какъв е ефекта? Има ли пак не изгорели пелети или не? Мериш ли температурата на комина? По късно ще видя про мен какво е положението.
https://m.youtube.com/watch?v=0_LvOvLQ56s
Виж този клип може да помогне, горелката е същия тип.
lz2skt - специалист
Може ли снимка на тунинга в котела,правен от фирмата поставила горелката-плочите вътре
Maximus77 - напреднал
tokata123 написа:
Не знам дали е малък или не но какъв е ефекта? Има ли пак не изгорели пелети или не? Мериш ли температурата на комина? По късно ще видя про мен какво е положението.
https://m.youtube.com/watch?v=0_LvOvLQ56s
Виж този клип може да помогне, горелката е същия тип.
температурата на комина не съм я мерил направил съм вентилатора на 44 а подаването през 28 секунди и има пак тлеещи пелети
Maximus77 - напреднал
lz2skt написа:
Може ли снимка на тунинга в котела,правен от фирмата поставила горелката-плочите вътре
сега няма как защото горелката е запалена утре ще покажа каква е реконструкцията
data - специалист
Maximus77 написа:
lz2skt написа:
сега няма как защото горелката е запалена утре ще покажа каква е реконструкцията
Сигурен ли си че пилетите не са влажни ?
Maximus77 - напреднал
data написа:
Maximus77 написа:
lz2skt написа:
пробвах и с румънски и пак има недогорели
data - специалист
Maximus77 написа:
data написа:
Maximus77 написа:
За да има недогорели вариантите са два - пилетите са влажни или дозата е прекалено голяма за големината на камерата . И двете се лекуват с намаляване на дозите . А ако пламака е на тласъци - цикълът е прекалено дълъг . Правиш си настройки от типа 2/10/50 и наблюдаваш . Ако пламъка е в дъното на камерата това 2 го вдигаш , ако падат неизгорели го намаляваш . Ако пламъка е на тласъци намаляваш цикъла . Пламака трябва в основата си да е жълто син , ако е червен и пушещ увеличаваш вентилатора а ако е прекалени син намаляваш . Трябва да си поиграеш . Успех
Maximus77 - напреднал
data написа:
Maximus77 написа:
data написа:

За да има недогорели вариантите са два - пилетите са влажни или дозата е прекалено голяма за големината на камерата . И двете се лекуват с намаляване на дозите . А ако пламака е на тласъци - цикълът е прекалено дълъг . Правиш си настройки от типа 2/10/50 и наблюдаваш . Ако пламъка е в дъното на камерата това 2 го вдигаш , ако падат неизгорели го намаляваш . Ако пламъка е на тласъци намаляваш цикъла . Пламака трябва в основата си да е жълто син , ако е червен и пушещ увеличаваш вентилатора а ако е прекалени син намаляваш . Трябва да си поиграеш . Успех
благодаря за информацията ще може ли номер за връзка за малко повече информация

Тема "Преустрояване на котел за горене на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: