• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 36
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistora1965 - специалист
all4all написа:
Един въпрос за горелка Грейко :? Само пелети ли може да гори ? Костилки може ли череши, маслини, черупки ? Вчера един приятел който миналата година си купи грейко каза, че майстора който му е монтирал горелката грейко му бил казал че можел да я подкара да гори и ситна субстанция въглиша до 3>4 мм ...! Направо ме хвърли в оркестъра ... Някой ако знае нещо по въпроса да каже... :partyman:
Черупки и костилки гори без проблем черупките трябва да са натрошени само въглища не съм пробвал но омешани 50 на 50 със слънчогледови пелети съм горил гори ги без проблем всичко е въпрос на настроики.А пък маслинените как ги гори направо кеф но няма.
all4all - специалист
maistora1965 написа:
all4all написа:
Един въпрос за горелка Грейко :? Само пелети ли може да гори ? Костилки може ли череши, маслини, черупки ? Вчера един приятел който миналата година си купи грейко каза, че майстора който му е монтирал горелката грейко му бил казал че можел да я подкара да гори и ситна субстанция въглиша до 3>4 мм ...! Направо ме хвърли в оркестъра ... Някой ако знае нещо по въпроса да каже... :partyman:
Черупки и костилки гори без проблем черупките трябва да са натрошени само въглища не съм пробвал но омешани 50 на 50 със слънчогледови пелети съм горил гори ги без проблем всичко е въпрос на настроики.А пък маслинените как ги гори направо кеф но няма.
Маслинови костилки има от де да се вземат но не знам как ше минат гръцката граница и кви документи трябват... :? Не знам дали ще е и изгодно по 1000 км в две посоки + ферибот за тир иде реч, костилките са на далавера... :?
kalin72 - майстор
костилките са на далавера...
Дай цена, щото и аз тъкмо питах около Амфиса, там няма ферибот, и ако цената бива, мисля да се хвърля на 4-5 тона...
all4all - специалист
kalin72 написа:
костилките са на далавера...
Дай цена, щото и аз тъкмо питах около Амфиса, там няма ферибот, и ако цената бива, мисля да се хвърля на 4-5 тона...
Нула лева :-D Тира в двете посоки знам колко ще ми е около 1400 лв не знам ферибота Игуминица до Корфу празен пълен в двете посоки кво би струвал и на границата дали няма да искат документи за товара... Незнам и колко може да натовари все пак това са костилки леки са и не са плътни за да правя сметка колко тонаж
alex_serviz - специалист
Имайте в предвид, че костилките трябва да са хубаво изсушени. Някой ми беше споменал какви ядове е брал с костилки от череши ( откъм изсушаването ). Иначе ще ги гори безпроблемно.
filmatoplo - майстор
Каквото дребно хвърля в бункера горелката го гори ,един ден събрах около 50 тина костилки от маслини и ги хвърлих - изгори ги как точно не видях- покрай сухото гори и мокрото :lol: покривката от масата с трохи също там изтръсквам . Забелязах че шнека скърца яко със маслинови костилки твърди са и остри .
bedamusa - специалист
Миналата седмица си поръчах комбинирания котел + горелката (горелката ще дойде по-късно защото я искам с новия контролер на натурела) + система за почистване на котела докато гори (малко скъпичко ми се видя) та не смятам, че чистенето е голям проблем и аз смятам да горя слънчоглед от фабриката в Полски Тръмбеж, цената за 1 тон но не е пакетиран е около 140 лв тона в биг бег са но това не е проблем.
markoscbr - специалист
Лазаре , Филме ударете едно рамо за връщащата вода към котела , не ми се иска да съм с ЮПС понеже един познат към края на зимата щеше да стане ЛОШО ,ЮПС отказал добре че си биле в къщи ,инсталацията ми е направена с голям цолаж тръби отиващи и връщащи ,мисля да направя един бай пас и на бай паса да сложа помпата а правата тръба как да се преработи за да бъди затворена когато помпата работи, казаха ми да сложа клапа тип жапка това решение ли е ,кажете нещо че до там стигнах котела взет и трябва да го подвързвам , идеята ми е когато спре тока да започне да си работи на гравитация , може би няма да захранва всички радятори но водата ще има циркулация ако нещо съм пропуснал ще го до уточним #-o
andy_forresite - майстор
Няма какво да стане с котела и инсталацията при спиране на електрозахранването. Ще вдигне още няколко градуса ако гори на трета степен и това ще му е. Ще имаш защита на котела - предпазен клапан за налягане. Ако вземе да завира, което няма как да се случи, освен ако не си на 85 градуса и горелката се е напълнила с половин кило бонбони, от клапана ще излезе излишната в случая вода и това е. Това не е кюмюр или 3-4 цепеници по 15 санта дебели да се притесняваш.
Как да циркулира водата по естествен начин, това не знам. Все си мисля че всички с ЕЦ нямат такива клапи с байпас, а водата просто продължава да се движи от разликите в температурата.
stridata - специалист
markoscbr написа:
Лазаре , Филме ударете едно рамо за връщащата вода към котела , не ми се иска да съм с ЮПС понеже един познат към края на зимата щеше да стане ЛОШО ,ЮПС отказал добре че си биле в къщи ,инсталацията ми е направена с голям цолаж тръби отиващи и връщащи ,мисля да направя един бай пас и на бай паса да сложа помпата а правата тръба как да се преработи за да бъди затворена когато помпата работи, казаха ми да сложа клапа тип жапка това решение ли е ,кажете нещо че до там стигнах котела взет и трябва да го подвързвам , идеята ми е когато спре тока да започне да си работи на гравитация , може би няма да захранва всички радятори но водата ще има циркулация ако нещо съм пропуснал ще го до уточним #-o
Много се извинавам, ама да те питам.... Ти прочете ли заглавието на темата?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 36

Тема "слънчогледови пелети предимства и недостатъци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: