• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibobore - специалист
Нещо по въпроса за излъчването на грейкото ?Има ли някой представа? :?
http://www.norbas.net/images/Technical_Specs_Bijou.jpg
Поне до колкото съм чел и виждам в спецификациите има топлоотдаване 14,3 на водна риза и 1.7кВ излъчване от самата печка, според това следва да има и един радиатор в стаята където е камината за да няма недостиг на топлина или стаята да е много малка че да стигнат 1.7кв за отопление.
bibobore - специалист
flippy написа:
http://www.norbas.net/images/Technical_Specs_Bijou.jpg
Поне до колкото съм чел и виждам в спецификациите има топлоотдаване 14,3 на водна риза и 1.7кВ излъчване от самата печка, според това следва да има и един радиатор в стаята където е камината за да няма недостиг на топлина или стаята да е много малка че да стигнат 1.7кв за отопление.
И аз го гледах това,но не ми е ясно при какви условия отдава 1,7кВ.Най-вероятно е някаква осреднена величина. :?Не съм наясно и затова спирам преди да съм написал някоя глупост. :-D
m.eit - специалист
filmatoplo написа:
И трите стават ,търси тази с най ниската мощност, почистване на тръбите.Аз съм пристрастен към Грейко и Екоспар .

Поради невъзможност да вземем Грейко бижу(доставките се забавят минимум със 15 дена ,ще се наложи да вземем Екоспар алба или Виттория Б"за един приятел,има ли нещо по-добро от тези двете в този ценови клас до 3000 лв.?
Витория Б стрували си? Гледам че тежи 268 кг.явно е от по дебел материал.! Пак я правят във Горна Оряховица,но от друга фирма ,не от Грейко,пише че има ТЮВ немски сертификат за продажби и изсползване в Германия!
:weedman:
filmatoplo - майстор
15 дена толкова ли са фатални (и аз страдам от това де) :wink: Виктория си струва парите .
m.eit - специалист
filmatoplo написа:
15 дена толкова ли са фатални (и аз страдам от това де) :wink: Виктория си струва парите .
За него не ама майка му е възрастна,и с разклатено здраве.Минимум 15 дена това може да бъде и месец,не дай си боже и повече!
Благодаря за съвета!
filmatoplo - майстор
До оня ден разполагах с една Грейко камина ,утре ще ви дам резултат ,но не сте от Бургаско.
m.eit - специалист
Чуденката продължава ,За Викторията съм чул само добро,но имат едно условие в инструкцията, да работи минимум на 1 бар,демек затворена система,в случая моят приятел има приземен етаж,етаж и таван(отворена система) и най много 5-6 метра воден стълб ще работи ли коректно камината или ще се повреди щото налягането е по-ниско от предписаното! Грейко май нямат такова изискване,нищо че и те имат вграден разширителен съд !

02.10 .2017 Чуденката свърши,днес поръчахме Бижуто,ще си го чакаме колкото е необходимо! :supz:
bibobore - специалист
След като я получиш да не забравиш да пишеш в темата за камината на Грейко :)
m.eit - специалист
bibobore написа:
След като я получиш да не забравиш да пишеш в темата за камината на Грейко :)
Това е ,поредна камина грейко,предишната я монтирахме на тъщата на един приятел преди месец,и той отиде на риба цял месец,днес се прибра,пипнахме само режима изчкване(съспенд) че дозите му бяха много малки и огъня изчезна,бабата си я ползва от тогава защото работи във пекарна и обича да и е топло! Досега не е изревала за някакви проблеми! Поради тази причина препоръчах пак грейко. Сега като застудее сигурно ще се позаиграеме с настройките,като стигнем до някакъв резултат ще споделя!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Тема "Избор на пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: