• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 20
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Анди, нашите системи с Евгений са с вакуумни тръби и там се оставя към 80-100см тръба за отдушник. Това е и с цел при спиране на помпата подналягането да не вкара тръбите в колектора. Евгений изрично е писал.

Трябва да има малък отвор на дрениращият съд за връзка с атмосфера.
Andri01 - майстор
Аха,това е друго вече.:) Аз съм с плосък колектор-хоризонтален.
Evgeniy - майстор
Е то тази система с вертикална тръба на колектора, от която да поема въздух не е изрично за вакуумни, може и на плоски да се приложи.
Има един момент в изпълнението и настройката, за да не провлачва мехури с въздух надолу.
Ето горе долу какъв е замисъла:
Изображение
Andri01 - майстор
Ще помисля-като идея ми е интересно ,пък и аз съм по експериментите. но има и друго - ДС го ползвам като разширителен за серпентината на камината. Течноста / водата/ в двете системи е обща.
Evgeniy - майстор
Е то и при мен е почти така, само, че за цялото парно. Не можеш ли да го преместиш на студената вода?
Andri01 - майстор
Мога-въпрос на два крана. Трябва да го помисля малко и да издебна облачно време...няма да губим Слънчо ,я!? :)
Evgeniy - майстор
Ако го правиш... предвиди някаква мрежичка срещу насекоми. При една профилактика извадих от стеснението на фитинга една оса и две щипалки. Ама и аз още не съм сложил :)
Andri01 - майстор
Ще го имам в предвид.Тука осите се завират даже в бързата връзка на пръскачката ми,ако е разскачена от маркуча :)
шоп - майстор
:? :? :?

Други ден изправям стълбата и връзвам една неръждаема мрежичка за комари на отдушника. Осите търсят вода за пиене и като нищо ще се напъхат в тръбичката :idea:

Евгений, какво мислиш за идеята при дрениращ съд на студената вода да е прикачен с една U тръба? Да кажем от тройника тръгва надолу 50 см ( или 1-2м според ситуацията) и после нагоре до нужното ниво.

Така няма да има термосифон и бълбукане при висока степен на помпата. Поне си мисля така де.
Hursa - майстор
шоп написа:
Според мен този вариант е по-удачен, макар, че няколко дни имаше шум, булбукане и т.н. докато уцеля дебита а помпата.
В коя тема е обсъждано?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 20

Тема "ДРЕЙН БАК СОЛАРНА СИСТЕМА-СЪВЕТИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: