• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Hoвoceлckи - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
След допълването, сигурно и младежа ще топли. Трябвало е с това да се почне, преди паленето.
Сигурно ...
Тази система обаче ако не е пълна до разширителя няма как направи циркулация (еле пък без помпа). Все едно, ако има циркулация през горния етаж, не виждам причина да няма през долния, освен ако не е блокиран въздух. Такъв ефект би се получил при запушване (пълно или частично) в долната част на долния етаж. При пълнене вместо да се покачва като при скачени съдове, в един момент се е получило заливане от горния етаж.
Не съм сигурен до колко е правилно да ги има тези кранове на на изхода от котлите?
Тази система никога не се гаси през зимата и няма никаква вероятност да се стигне до замръзване на водата в разширителя?
Тръгна ли и с новия?

Прикачен файл

обратно заливане.jpg
обратно заливане.jpg (79.26 KиБ) Видяна 1691 пъти
Hoвoceлckи, когато нивото на водата е малко под необходимото, при последващо затопляне обема се увеличава, последва циркулация, охлаждане, свиване.......
Това съм го наблюдавал и изпитвал на собствен гръб, при екплоатацията на старите Рена, с двигател С1....., където водната помпа е най висока точка.
За мен, обяснението е това.
Подвързването с кранове, вместо възвратни клапи и кранове, не е неправилно, а неудобно.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср окт 11, 2017 7:54 am, променено общо 1 път.
Hoвoceлckи - майстор
Не знам ... едно объркване и затваряне на крана на работещият котел ... Бе той трябва да избие обратно през "студената" ама ...
Не разбрах как си обясняваш наличието на циркулация през втория етаж без да има такава през първия? Иначе ефекта с разширяването на водата след запалване и започване на циркулация след (почти)завиране общо взето ми е познат (у дома).
astroka - специалист
Ми не става с новия, пак същото си е. Явно и термоглави ще се слагат.
astroka - специалист
Hoвoceлckи написа:
След допълването, сигурно и младежа ще топли. Трябвало е с това да се почне, преди паленето.
Сигурно ...
Тази система обаче ако не е пълна до разширителя няма как направи циркулация (еле пък без помпа). Все едно, ако има циркулация през горния етаж, не виждам причина да няма през долния, освен ако не е блокиран въздух. Такъв ефект би се получил при запушване (пълно или частично) в долната част на долния етаж. При пълнене вместо да се покачва като при скачени съдове, в един момент се е получило заливане от горния етаж.
Не съм сигурен до колко е правилно да ги има тези кранове на на изхода от котлите?
Тази система никога не се гаси през зимата и няма никаква вероятност да се стигне до замръзване на водата в разширителя?
Тръгна ли и с новия?
Изключвам запушване, със старата машина си бачка без проблем, че и без помпи и кранове и т.н.
Hoвoceлckи - майстор
Може и аз да не съм разбрал. Бачка, но след последното допълване?
astroka написа:
Задай па висока скорост на помпата! Сякаш ми се видяха трипътен Есбе с помпа Алфа 2.
Обясни там как са нещата! Трипътния на колко градуса е и помпата на какъв режим.
Мисля, че около тия джаджи е скрито зайчето. Просто малка циркулация, а не въздух. И завърти главата на помпата с 90 градуса по часовника!
astroka - специалист
astroka написа:
Задай па висока скорост на помпата! Сякаш ми се видяха трипътен Есбе с помпа Алфа 2.
Обясни там как са нещата! Трипътния на колко градуса е и помпата на какъв режим.
Мисля, че около тия джаджи е скрито зайчето. Просто малка циркулация, а не въздух.
.
Ми трипътния бил на 65 градуса а помпата включва на 61-62. работеше на първа степен. от два дни я сложих да работи на 3-та и 4-та , като от днес по препоръка на монтажиста на котела свалих градусите на помпата да са 54.
Ще видим
astroka - специалист
Познал си за моделите на помата и трипътния. Сега виждам че на него пише 50 градуса. Но дали на тях работи незнам .
Направи помпата да включва на 48 градуса. Тая помпа няма 4та скорост. Колко киловата беше котела?
Сега видях, ще посмятам.
Като за начало, сложи я на 3 скорост- Най левия символ да свети, римско 3.
После търпение му е майката, а преди да се изчерпа, нагласяш помпата на степен РР2. Това е петия символ от ляво на дясно, като прескачаш символа Аутоадапт, ако е Алфа 2. Демек второто триъгълниче в дясната част на главата.
Няма да се разминеш с термоглавите.
Сипвай по едно, чи са почна. Наздраве!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон окт 09, 2017 7:17 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16

Тема "Обезвъздушаване на локално парно без кранове и обезвъздушители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: