Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tweety.vr - напреднал
Rumen72 написа:
Туитииии, има ли ефект от цялото ръчкане, или клечиш до горелката денонощно?
Здравей, "Rumen72". Имааааааааа =D> най-после!!! Нямаше ни вкъщи тези дни, затова не съм писала. И така, оправиха се нещата, както предполагаше ти - кофти пелети в крайна сметка и леко настройване. Капризна горелка!!!
Докараха ми пелети от с. Хвойна /Чепеларе и сега гори съвсем по друг начин. Просто супер си работи, но е по-добре с тези твоите параметри! Пробвах и с онези, който бяха от протокола, но така е по-добре. :rock:
Поне пробвах пет вида пелети и вече ще знам. Явно другите горелки не са били толкова капризни.
Жив и здрав да си, много ти благодаря за помощта!!! Златен си!
Дай адрес на лични да изпратя по Еконта нещо да се почерпиш :) [-o< :) :) :)
Rumen72 - специалист
tweety.vr написа:
Rumen72 написа:
Туитииии, има ли ефект от цялото ръчкане, или клечиш до горелката денонощно?
Здравей, "Rumen72". Имааааааааа =D> най-после!!! Нямаше ни вкъщи тези дни, затова не съм писала. И така, оправиха се нещата, както предполагаше ти - кофти пелети в крайна сметка и леко настройване. Капризна горелка!!!
Докараха ми пелети от с. Хвойна /Чепеларе и сега гори съвсем по друг начин. Просто супер си работи, но е по-добре с тези твоите параметри! Пробвах и с онези, който бяха от протокола, но така е по-добре. :rock:
Поне пробвах пет вида пелети и вече ще знам. Явно другите горелки не са били толкова капризни.
Жив и здрав да си, много ти благодаря за помощта!!! Златен си!
Дай адрес на лични да изпратя по Еконта нещо да се почерпиш :) [-o< :) :) :)
Работа туити, работа ми трябва, пък те парите ще дойдат,неска няма-утре ще има, колелото се върти. Радвам се ,че си се справила !
Здравейте ,

От снощи имам проблем с пелетна горелка на golden fire .
Грешката ,която ми изписва е следната Er06 четох доста във форума ,но тази грешка не мога да я изчистя.
Някой да има идея как да я изчистя ???
kalin72 - майстор
Er06 = Отворен термостат за пелети (пламъкът се връща от мангала).

оттук:

http://mareli-systems.com/image/data/in ... ons_BG.pdf

Бутон P2 се натиска за 3 секунди, за да изчисти грешката.
В случая, щом не се изчиства, проблема е нужно да се отстрани. Как, нека знаещите тук да кажат :)
вт ное 24, 2020 8:58 pmkalin72 написа:

оттук:

http://mareli-systems.com/image/data/in ... ons_BG.pdf

Бутон P2 се натиска за 3 секунди, за да изчисти грешката.
В случая, щом не се изчиства, проблема е нужно да се отстрани. Как, нека знаещите тук да кажат :)
Знам ,че с P2 се изчиства,но не действа
ves-ko - специалист
вт ное 24, 2020 8:58 pmkalin72 написа:
...
Не пълен/точен превод, вероятно. Според мен би трябвало да се чете:
Er06 = Отворен термостат за пелети (пламъкът се връща от СКАРАТА).
или
"Обратен огън" според други определения.
т.е. пелетите горят преди да са стигнали до горивната скара.
И аз мисля ,че от това е проблем .
Като ми изписа тази грешка отворих вратичка и ваничка беше пълна до горе с пепел .
Здравейте.
Имам котел на голдън файър с прелетна горелка Мариели GF25 KW. Проблемът е, че събира много шлака в горелката и се налага след всяка работа на котела да се чисти, защото не може да се запали след това. Може ли някой да помогне. Майстор идва няколко пъти уж да го оправя и пак същото. Омръзна ми да се прибирам след работа и все да е студено. Ако някой има идея, моля за помощ.

Тема "Проблем с котел Голдън файър 35 kw и горелка GF35" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: