Сигурно не се разбираме ,ако изключиш горелката въобще от тока чрез прекъсване на фазата - тя спира тотално без да изпълнява тези движения.Явно ти прекъсваш нещо друго ,или прекъсваш моста на местото на стаен термостат.
preslav написа:Ти много правилно си го обяснил, но точно в това може да ти е проблема - на практика ти имитираш така наречените "токови удари" т.е. спиране и подаване на захранване в някакви си неизвестни моменти. Не е изключено таймерът ти да прекъсва захранването точно, когато решетката ти отработва някакъв ход, а после се появява грешка, която след "рестарт" изчезва.Пропускам момента за заяждане. Това реле-време е монтирано от майстора, а не от мен. Отново казвам, че миналата година по същото време нямаше такива проблеми. Инсталацията е същата, пелетите са същите /останали от миналата година/. Случвало се е да има токов удар за момент, или спиране на тока за по дълго време, тигани не е имало
Понеже съм забелязал, че си заядлив ще поясня, че "токов удар" не включва в себе си само има/няма захранване, може да е свръх напрежение, може да е ниско напрежение, може да си бръкнал в контакта, може да те е фраснала с тигана жената. Изключи си доработките и наблюдавай как ще са нещата, всеки контролер изисква време да си зареди програмата и да дойде в положение готовност, в това време ако му "сецнеш" тока може и да забрави къде се намира, не се обиждай, но ме разочароваш - с това трябваше да започнеш!