• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
arxd129, ако продължаваш да четеш, скоро твойта няма да я бъде.
Зимай са ф ръце, надувай си инсталацията, както ти е удобно и лесно и си гледай кефа, че докато намерим регламента и зимата свършила.
И гледай ако капе от някъде и е с повече от 7 капки на час, затваряй веднага крана, че издави блока!
arxd129 - специалист
ср ное 14, 2018 12:23 pmfox_vt написа:
Купува се бърза връзка за компресор сферичен кран с тетка и манометър след крана. Надуваш затваряш крана и гледаш.
Добре.

Ама в случая ми - такъв кран няма място в тестваната инсталация. Нали така?
arxd129 - специалист
ср ное 14, 2018 2:07 pmТрифон П.Трифонов написа:
arxd129, ако продължаваш да четеш, скоро твойта няма да я бъде.
Бре.... хубаво се гъбаркате с мен.
Ама ще имам да си връщам. :)
arxd129 - специалист
Та... ходих до ВиК магазина.

Като им казах че искам 12 прехода от АлПекс към метал 1/2 цола и 6 капи и... и...
Консултантите се хванаха за главата; щял съм да водоснабдявам цял блок ли?!
И аз се изнизах.

Та да питам: Преди тестване, като монтирам (към двата края на всяка тествана Ал-Пекс тръба) два преходника (от Ал-Пекс към метална тръба половин цол), монтираните преходници на тръбата следва ли да си останат на тръбата след приключване на теста? Не е ли логично да си останат там?

Или може да ги демонтирам? И да ги ползвам наново и наново?
След евентуален демонтаж, озяняни ли ще са вече преходниците? А Ал-Пекса ще е озянен нали; и ще трябва пак да се реже и да се изхвърля малко парченце от АлПекса?
Преходниците за еднократна употреба ли са? Или може да се използват многократно /Че да спестя за бутилка хубаво винце :yawinkle: /.

Моля да бъда извинен за тъпите въпроси, ама не ми ясно.
Помогнете, моля, още малко.
Предварително благодаря.
шоп - майстор
Ако не скъсаш гумените О пръстени на преходите те са за многократна употреба. Друг е въпроса, че има фитинги за 3 лева има и за 9 лева. Познай защо? -;)

И последно, ти няма да се любуваш на голите краища на тръбите с ал. вложка, нали?
Все някога там ще има фитинг.... ми купувай го сега, качествен за да стане теста и после да се използват по предназначение.
шоп - майстор
ср ное 14, 2018 10:47 amminca написа:
А бе, няма ли наблизко някой християнин да помогне на този човек?То голямо писане... :prayer:
+1 обаче колко да е наблизо? Автора е анонимен. :-D
ср ное 14, 2018 6:12 pmшоп написа:
ср ное 14, 2018 10:47 amminca написа:
А бе, няма ли наблизко някой християнин да помогне на този човек?То голямо писане... :prayer:
+1 обаче колко да е наблизо? Автора е анонимен. :-D
Шопе, давай да му надуйм и проверим инсталацията на човека!
Навит съм, от където и да е, само да си признай и ако е съгласен.
fbr - майстор
Далече ти е. От Софето.
ср ное 14, 2018 7:58 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Навит съм, от където и да е, само да си признай и ако е съгласен.
ФБР, не пиша разни работи просто на аба.
maistora1965 - специалист
Така опитваме се да ти помогнем а не се маитапим с теб за да си абсолютно точен в измерванията си трябва да използваш флуид /те не променят обема си при налягане / газовете имат тенденция да се свиват при повишаване на налягането.Та вдигаш някакво налягане различно от атмосферното но не много голямо и следиш след някакво време има ли промяна.Тези тръби които са вкопани все пак са направени да имат някаква устоичивост ако е имало някаква сериозна механична намеса са спукани ако всичко е било наред са си наред направи някаква проверка/елементарна /за собствено успокоение и давай напред.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Проверка на инсталация за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: