• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kozl - майстор
Пробвайте да смените итличката, че по лесно отколкото вентила.
Пък надявам се някой да е сменял вентил на РС и да предложи съвет. На джантите се сменя като се промушва от вътрешната страна, но за РС :?
saraneron - специалист
чет окт 25, 2018 7:07 pmiliana написа:
чет окт 25, 2018 6:36 pmkozl написа:
чет окт 25, 2018 6:20 pmiliana написа:
Явно манометърът нещо не отчита,макар че на гумите на колата показва
Намерихме помпа с манометър и като почнем да помпаме показва 1бар
Спаднахме малко ,но трудно се наглася точно
На вентила пише 3бара
На РС 1 бар и 3 бара
Помпа с манометър е неточно за нагласяне, защото докато помпате налягането в манометъра е по-голямо от това в РС, а като спрете да помпате, най вероятно ще има утечка през помпата и пак нема да отчетете налягането в РС, а това на манометъра на помпата.
Е кво да правя тогава
С другия отчита нула а със сигуеност не е,защото като натиснеш игличката излиза доста въздух
Толкова ли е трудно...….. ,при условие тези неща не са скъпи и се ползват и за колата и за профилактика на парното. Има компресор в комплект с токоизправител 12 волта. Може да ползвате акумулатот 12 волта от ЮПС или този от колата.
При студен котел,изпуснете налягането в системата от най-високия обезвъздувител.Напомпете РС до 1,8 бара.Обезвъздушете системата и затворете обезвъздушителя.От пълначката добавете вода докато налягането в системата стане 2.0 бара.
https://www.emag.bg/kompresor-za-gumi-b ... gLya_D_BwE
https://www.olx.bg/ads/q-манометър-гуми/
Ако с това неможете да се справите трябва да викнете специалист.
Последна промяна от saraneron на пет окт 26, 2018 8:33 am, променено общо 2 пъти.
iliana - специалист
пет окт 26, 2018 8:00 amsaraneron написа:
Толкова ли е трудно...….. ,при условие тези неща не са скъпи и се ползват и за колата и за профилактика на парното. Има компресор в комплект с токоизправител 12 волта. Може да покзвате акумулатот 12волта от ЮПС или този от колата.
https://www.emag.bg/kompresor-za-gumi-b ... gLya_D_BwE
https://www.olx.bg/ads/q-манометър-гуми/
както вече писах, имаме манометър, който обаче не прави добър контакт с игличката
взехме от съседите-същата работа
как да съм сигурна, че този който купя ще е подходящ
благодаря за съветите на всички
gnt69 - майстор
пет окт 26, 2018 8:18 amiliana написа:
както вече писах, имаме манометър, който обаче не прави добър контакт с игличката
взехме от съседите-същата работа
как да съм сигурна, че този който купя ще е подходящ
благодаря за съветите на всички
[/quote]
Като отидеш в магазина ще питаш за манометър за разширителен съд. Те ще ти продадат такъв и ако не работи им го връщаш.
Намерете метална капачка за вентил, от ония дето имат отгоре врътка за игличката! Може да помолите в някой сервиз за гуми.
Развийте леко игличката! Така ще се вдигне към ръбът на вентила.
Може да смените само игличка, може вентил, може мембрана, сичко може.
Ако напомпите, както посъветва колега по назад, ще имате проблеми.
Камините трябва да работят максимално на 2 бара. При загряване, със сигурност ще бъдат подминати.
За да са ви стойностите същите, както преди, напомпете РС до 0.5, после допълнете с вода до 0.8 .
Така със сигурност ще има навлязла вода в РС. Като загрее водата, налягането ще се повиши пак до онези 1.2, дето посочихте в първото мнение.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет окт 26, 2018 8:58 am, променено общо 1 път.
iliana - специалист
пет окт 26, 2018 8:50 amТрифон П.Трифонов написа:
Намерете метална капачка за вентил, от ония дето имат отгоре врътка за игличката! Може да помолите в някой сервиз за гуми.
Развийте леко игличката! Така ще се вдигне към ръбът на вентила.
Може да смените само игличка, може вентил, може мембрана, сичко може.
аз пак не разбирам , защо да ги сменям-като не са повредени
имаме налягане в системата, само дего не можем да го измерим
утре ще проверим дали е спаднало, но според мен не
пет окт 26, 2018 8:49 amgnt69 написа:
Като отидеш в магазина ще питаш за манометър за разширителен съд. Те ще ти продадат такъв и ако не работи им го връщаш.
така и ще направим
Не казвам нищо да сменятe, а само, че може. Няма нужда даже да купувате манометър, нали си имате работещ.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет окт 26, 2018 11:23 am, променено общо 1 път.
iliana - специалист
Камините трябва да работят максимално на 2 бара. При загряване, със сигурност ще бъдат подминати.
За да са ви стойностите същите, както преди, напомпете РС до 0.5, после допълнете с вода до 0.8 .
Така със сигурност ще има навлязла вода в РС. Като загрее водата, налягането ще се повиши пак до онези 1.2, дето посочихте в първото мнение.
да , ще напомпим до 0.5-0.6
доколкото знам трябва да е 80% от налягането в студена система
ако налягането в системата падне под това в РС какво става
Ако напомпите, както посъветва колега по назад, ще имате проблеми.
за кой точно съвет говорите, че доста станаха :)
сега се върнах назад и видях за кой съвет говорите
и на мен ми се стори странно, при условие че фабричното налягане е 1 бар на РС
тръгнах да търся манометър за РС, ама няма специализирани
на всички пише за гуми :?
iliana - специалист
пет окт 26, 2018 11:25 amТрифон П.Трифонов написа:
Ми той и вентила е за гуми.
разбрах
защото някой беше писал, да търся манометър за РС
  • 1
  • 2
  • 3