Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Бункерчето също, ако има прах, да се почисти,че намалява капацитета на шнека.
calcaneus86 - напреднал
Премерих съпротивлението на първата запалка (оригиналната) и на обхват 200 е около 85-86 ома. Пикът в мощността от 1045 вата, за който споменах, се задържа само първите 2-3 секунди, колкото и продължаваше алармата за претоеарване на инвертора. Постепенно за около минута консумираната мощност си спада до към 300 вата, но камината НЕ запалва.
Запалката влиза в една тръбичка. Забелязах, че като се свали пепелникът, тръбичката се движи напред назад. Въпросът е колио трябва са е издадена напред щ. Ходът е около 3-4 см.
нед ное 04, 2018 2:12 pmcalcaneus86 написа:
Премерих съпротивлението на първата запалка (оригиналната) и на обхват 200 е около 85-86 ома. Пикът в мощността от 1045 вата, за който споменах, се задържа само първите 2-3 секунди, колкото и продължаваше алармата за претоеарване на инвертора. Постепенно за около минута консумираната мощност си спада до към 300 вата, но камината НЕ запалва.
Запалката влиза в една тръбичка. Забелязах, че като се свали пепелникът, тръбичката се движи напред назад. Въпросът е колио трябва са е издадена напред щ. Ходът е около 3-4 см.
Здрава ти е запалката. Според измерването с омметъра, при старт тръгва на 615-620 вата.
Това означава, че е по щадяща към ЮПСа.
Запалката трябва да е фиксирана. Според мен максимално напред, но без да опира някъде.
Разгледай Фигура 1, на 12стр. и схемата на 18стр.
При първоначално зареждане дозата трябва да е такава, че да покрива запалката с не повече от сантиметър.
http://snt-bg.com/wp-content/uploads/20 ... greyko.pdf
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Няма ли ограничител?
При нашите запалки е 12мм, от предния край на запалката до опиране.
Или опираш и връщаш 12-15мм.
Като е опряна, прегрява на това място и е близо до огъня.
Като е далече може да не запали пък.
Според мен има грешка в дозата на пелетите. Или са малко и не ги обдухва горещ въздух, или са прекалено много. По скоро първото.
filmatoplo - майстор
Моята запалка в тръбичката е изтеглена назад 2 см -това ми беше казано от някой като изискване да няма ядове и така го направих :wink: .Сега с новите пелети пали по бавно -тествам да подобря рекорда с който беше около 50 секунди ,но има 2 неща които влияят -доза пелети ,% въздух . :) Тествах въздуха -почти не даде резултат ,сега ще намаля дозата защото леко я качих с 1-2 секунди .Аз си знам че самите пелети не се палят бързо защото взимам 1 пелет и със запалка за цигари трудно пали -е не е същото като вътре де .Иначе запалката в камината загрява добре и гледам как ги нажежава пелетите но пламък не се появява бързо -след това и разгарянето е трипъти по бавно от миналогодишните ми пелети -обаче след това горят доста по калорично и с два пъти по малко пепел и сажди -ася де :wink:
calcaneus86 - напреднал
Какъв се оказа проблемът?
Не знам поради каква причина, но металната тръбичака, намираща се под пепелника и в която се намира запалката, е подвижна. Най-вероятно при почистване тази тръбичка се беше прибрала навътре и отдалечила от пепелника. От фирмата вносител ми казаха, че трябва тръбичката да се опира в пепелника. Просто я издърпах навън максимално и камината си пали вече. Кемотът пак влезе в действие, макар и да алармира в началото за няколко секунди. Изводът е, че не е била причината в инвертора, а в моето незнание по въпроса.
Благодаря на всички колеги, които се отзоваха! Благодарение на вас се сетих за тръбичката.
Последна промяна от calcaneus86 на пон ное 05, 2018 9:23 am, променено общо 1 път.

Тема "Проблем със запалка на пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: