Ааа трифоне не съм съвсем съгласен. Виждал съм.изпитване на самолетни гуми с въздух ,еми бараката я няма вече,изпитва се само с вода гърми но няма поражения. Във водната риза няма как да стане такова налягане на газове че да гръмне. Обикновенно ризите са с формата на буквата П. Шанса да гръмне точно вътрешноста е минимална. А и в началото на темата ми се стори че казаха че произшествието е станало когато момичето е отворило камината. Ако проблема е във водната риза то или такъв мал шанс точно когато отвори да избие или като отвори да засили някое дърво навътре и то да удари ризата и да отключи верижната последователност. Иначе медни тръби се ползват рядко . Варианти всякакви след дъжд качулка понякога човек прави необмислени неща ,като цяло така се трупа.опит . Понякога някои не успяват звучи жестоко но всички сме мравки в един водовъртеж. Неизбежно е и винаги ще го има.
Фокси не си прав. Натрупва се прегрята пара и тя е още по страшна от сгъстения въздух. А относно експлозията не виждам друго освен димни газове в подхдящата концентрация. Лошо стечение на обстоятелствата. А и никакви други подробности щото ми идва една подобна история в къщи. Жената метна една току що изпразнена пластмасова бутилка от олио върху тлееща жарава. Е размина ми се само с отваряне на вратичките щото се държат с магнит.
А като съм виждал и знам как експлоадира само прах разпрашен във въздуха винаги съм си имал едно на ум кога работа в такива помещения.