Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fox_vt - майстор
Ааа трифоне не съм съвсем съгласен. Виждал съм.изпитване на самолетни гуми с въздух ,еми бараката я няма вече,изпитва се само с вода гърми но няма поражения. Във водната риза няма как да стане такова налягане на газове че да гръмне. Обикновенно ризите са с формата на буквата П. Шанса да гръмне точно вътрешноста е минимална. А и в началото на темата ми се стори че казаха че произшествието е станало когато момичето е отворило камината. Ако проблема е във водната риза то или такъв мал шанс точно когато отвори да избие или като отвори да засили някое дърво навътре и то да удари ризата и да отключи верижната последователност. Иначе медни тръби се ползват рядко . Варианти всякакви след дъжд качулка понякога човек прави необмислени неща ,като цяло така се трупа.опит . Понякога някои не успяват звучи жестоко но всички сме мравки в един водовъртеж. Неизбежно е и винаги ще го има.
lov - майстор
Фокси не си прав. Натрупва се прегрята пара и тя е още по страшна от сгъстения въздух. А относно експлозията не виждам друго освен димни газове в подхдящата концентрация. Лошо стечение на обстоятелствата. А и никакви други подробности щото ми идва една подобна история в къщи. Жената метна една току що изпразнена пластмасова бутилка от олио върху тлееща жарава. Е размина ми се само с отваряне на вратичките щото се държат с магнит.
А като съм виждал и знам как експлоадира само прах разпрашен във въздуха винаги съм си имал едно на ум кога работа в такива помещения.
Virtex - майстор
вт дек 04, 2018 8:07 pmТрифон П.Трифонов написа:
Въйййй, то комплексиран модератор бива, ама чак пък толкос...!
Г-н Virtex, за мене си бита карта.
Донякъде имаше право, но безумно изгуби "преимущество".
Защо мненията са премахнати първоначално се пише, защото имаше желание от други участници когато това се прави, да се споменава причината за махане на постове и съответно го правя. Ако ти считаш написаното за лична обида към теб и съответно продължаваш да си правиш някакви илюзии, че ме вълнува личната ти драма и че смяташ присъствието в интернет форум за преимущество, "власт" или някакви други подобни твърдения от близкото минало, присъщи на хора от 'системата', си в дълбока заблуда и имаш проблем, за който може би е хубаво да се обърнеш към специалист :)

Както беше записано - мненията ще стоят в темата (а не отделени), първо защото си тънкообиден (и ще ревнеш, че ти няма скъпоценното мнение) и второ да се вижда що за човек си, продължавайки да нарушаваш това, което си написал :)
вт дек 04, 2018 9:08 pmfox_vt написа:
Virtex надявам се няма да ме разбереш погрешно.
fox_vt - прав си опита и затова, че при злополука или инцидент няма как да се върне човека. Само че ако Трифон помни какво беше написал, темата тръгна в грешна посока. Съответно в друга тема щеше да е наред това, но не и в тази. Само че се засегна нещо явно в него за така любимата му система и се започна някаква драма. Вярвам те разбирам правилно, но някои участници са прекалено тънкообидни, не понасят критика и затова се получава така. Трифон не е първият обиден в интернет форум, няма и да е последният, който използва т.нар. фамилиарност в изказа, говори за някакво документиране, някаква тежест във виртуалната реалност и други такива твърдения, когато е дълбоко наранен и се прави на интересен. И други участници има, които са видимо 'сериозни', само че като им се спука балона, в който живеят започват обидите, агресивното отношение и негативни коментари. Факта, че мненията, в които се 'защитават' стоят и че ако наистина имаше произвол както се опитват да твърдят това нямаше да е така говори достатъчно за това какви драми създават. Само че това повече пречи, особено в тема като тази, пък той нека не е такъв човек. И естествено сега ще отговори, нищо че твърди, че трябва на ЛС да продължи разговора :)
вт дек 04, 2018 3:36 pmVirtex написа:

Ако помниш написаното от теб, сам каза, че отнасяш темата в друга посока.
Модератор лъжец.
Няма ли администратори тука?!! Изтрийте го,че грам полза няма от него.
Оставка!
Virtex - майстор
ср дек 05, 2018 1:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
Оставка!
Ще бъдеш ли така добър да послушаш мъжката си дума и да пишеш на ЛС ако имаш проблем/въпрос, за да се приключи с драмата, която сам създаващ и съответно да се прекрати спама в темата ?
filmatoplo - майстор
Добре де заключете вече темата .
burner - специалист
вт дек 04, 2018 9:50 pmtitingo написа:
Случка от днес Пелетна камина с водна риза,по време на работа и свършват пелетите и дава грекша няма пламък.Зареждам с пелети и давам старт за ново запалване . След десет минути ,камината избухна доста силно,като се чува углошителен трясък. В горивната камера има невиждан до сега силен огън. Водата е на около шестдесет градуса.Натискам ведага стоп .В камерата продължава да гори огън и не спира.Вадя и щепсала от контакта. След две минути изгасва. От избихването уплатнението на стъклото беше излязло и езичето на вратичката за затваряне се беше изкривило.
да
Много поучително. И аз съм се замислял, какво ще стане, ако има токов удар и печката започне да пали отново. Да си започне целия цикъл. Всъщност веднъж се случи пред мен и огънят беше доста силен. Усещането не беше много приятно. Аз съм намалил количеството на пелетите при първоначално разпалване и съм отвикнал от здравото думкане на огъня в горивната камера. Помня как тук колега сподели, че му е гръмнало стъклото и май беше пострадал. Моето мнение за пелетните камини е, че те не са толкова безопасни, както се опитват да ни ги представят. Всъщност това са отоплителни уреди с повишена опасност, когато се намират в някоя стая в жилището. Мястото на подобни уреди е в някое отделно помещение, в което няма горими материали. Ако греша, поправете ме.
А, колегата не е споделил, как е запалила камината, след като шнека е бил празен. Да не е заредил ръчно шнека и горивната камера да е била пълна с много пелети. Защото при първоначално палене, поне при мен вентилаторът продухва поне една минута, ако не и повече и това все пак охлажда донякъде камината.
filmatoplo - майстор
Същото стана и при мен -добре че си бях в къщи ,спря тока и след като го пуснаха 5 мин по късно камината даваше грешка .Тук аз съм виновен после че я рестартирах -и тя пусна пелети да пали наново ,аз мислих че ще продължи там горене -разбрах си грешката ама пелетите бяха сипани .Стоях и чаках -запали с изсъскване леко избухване :wink: и хвърли 3 горящи пелетчета на килима .Това се получи защото в кошницата е имало нажежени от предното горене пелети .Значи е без значение кой си и какъв си -иска внимание :headbash: .
preslav - майстор
Най-после се докопах до темата си (СИ е с малки букви, че това не е моята, а нашата тема).
Какво сте се задрапали - идеята е всеки да сподели опит, че да се сведат до минимум подобни случаи. Кой, къде е трупал опитът си е съвсем друга тема - важна е кръвта, с която е писан устава.
Сякаш дръпнах Дявола за опашката - днес се е опитал да гръмне един от парогенераторите, към които съм съпричастен - въпреки немърливостта на ръководството, въпреки неграмотността на операторите, предпазният клапан ги е спасил от обединяването на два апартамента в банкетна зала. Всичката работа е заради една хуйня струваща под 100 лв., ама случилото се е показателно за това, че не се учим от грешките си.
Ясно ми е, че за дураците няма спирачки, но кой нормален човек би могъл да си отвори пералнята преди да е свършила програмата??? Говорим за една глупава пералня, дето да не ти залеле краката с вода, а камини, печки, котли и т.н. се правят от самоуки майстори, автоматика няма никаква, защити също, всичко е на принципа проба-грешка - колко ли да е трудно да не можеш да твориш глупости преди печката ти да е изстинала достатъчно? Явно системата за самозащита нещо не работи, караме я по допирателната, правим нещата чападжийски, а после си скубем косите - това ме е яд!
Детето няма да го върнем, ама друго дете да спасим, дори и само едно, си заслужава - не ми се взима страна, нямам идея кой, какво е писал, но всеки опит е важен, бил той армейски или житейски!
Всичко свързано с безопасността е по темата ГОСПОДА, ние сме онези дето трябва да я осигурим в семейството, а кой какво ще чуе, кой какво ще възприеме, какви изводи ще си направи е въпрос на лична преценка - не трябва да се трият мнения, трябва да се коментират, шаблонно е, но в спора се ражда истината.
Та, нека съм по-конкретен, нито модераторът е прав, нито опонента му, а най-малко оня дето е с ЦЯЛО едно мнение във форума - темата е безопасност, темата е за нашите деца, а те неминуемо ще видят добрия ни тон, ще се възхитят на заебавките ни и ще ни подминат.
Извинявам се, но ми се иска на доктора да му откъсна главата, ама някак си да е откъм краката - да си манго, да си малоимотен, да си беднюга, да се чудиш какви гуми да гориш, че да се топлиш, ама да си можещ и да си унищожиш детето с малоумие, малко в повече ми е.

Тема "Скръбна вест" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: