Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Hursa - майстор
Ако ползвате това, го пробвайте. Например увивайки 5 литрова бутилка с вода нагрята до 50 градуса и засичайки за час до каква температура ще изстине - през нощта. Увивайки така, че един път "жълтата" страна да е навън и един път "сребристата" - за да ги сравните. Мисля, че може да се окаже - когато "сребристото" покритие е "навън", че е по-ефективно - отколкото "жълтото". Т. е. за през нощта и в пещери - то да е "отгоре" и в студено време. А "жълтото" работи селективно (поне така мисля, но трябва да се провери на слънце) - поглъщайки видимата и близката инфрачервена светлина на слънцето, но слабо излъчвайки в "топлинната" област. Но е възможно - опитвайки се да постигнат тази селективност - да са влошили "нискоемисионността" му (излъчва повече в "топлинната" област, по сравнение със "сребристата" страна). (И предполагам, че при пожар - не е подходящо да се ползва - конкретно този "модел". Основата му, предполагам, може да се запали или поне да се разтопи. То си и пише - да не се ползва в близост до нагорещени предмети.)
Сребристото навън- отразява топлина.
Златистото навън- привлича.
През нощта сребристото навътре, не щото жълтото отвън ще привлича- няма ко.
След достатъчно дълго време, няма значение жълтото или кафявото.
Сега ясно ли е, че темата е безпредметна още от самото начало?
Или поне след първите няколко смислени поста.
Hursa - майстор
ср фев 20, 2019 8:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
Златистото навън- привлича.
Щом така мислите.
kr1100 - майстор
[quote="Трифон П.Трифонов"
Чакам та и на хижа Плевен от 1-4 Март на зимния лагер.
Мизерни условия за ски и подобие на писта.
Благодаря за примера с приятелката! Да с покойната ми съпруга успяхме да я преместим въпреки крясъците и писъците на ал. одеалце. ПСС дойдоха бързо - сигурно писъците са се чували поне до межддинна :-D
Махнаха и пирончето отдавна и сега ходим на плаж за миди и рапани.
Тежък живот , но поне останах с приятели
чет фев 21, 2019 7:19 pmkr1100 написа:
Чакам та и на хижа Плевен от 1-4 Март на зимния лагер.
Мизерни условия за ски и подобие на писта.
Благодаря за примера с приятелката! Да с покойната ми съпруга успяхме да я преместим въпреки крясъците и писъците на ал. одеалце. ПСС дойдоха бързо - сигурно писъците са се чували поне до межддинна :-D
Махнаха и пирончето отдавна и сега ходим на плаж за миди и рапани.
Тежък живот , но поне останах с приятели
Не отивам да карам. Зимният е по скоро организационен, обучение и тренировка за придвижване и ориентиране в зимни условия, долекарска помощ, лавинна опасност и действия.....
Хубавото е, че съперничеството с "алпинистите" отшумява и нещата се обединяват около каузата Спасяване.
Стига си се обръщал назад!
Спомняй си хубавите моменти!
Продължавай позитивно да движиш живота си!
kr1100 - майстор
Стига си се обръщал назад!
Спомняй си хубавите моменти!
Продължавай позитивно да движиш живота си!
[/quote]
Лесно ти е. А при мен " а портрета от стената само ме следи. И във радост и в утеха- все след мен върви."

Тема "Топлоотразител за печка като изолация на таван на стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: