Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб ное 30, 2019 9:23 amkalin72 написа:
Предпазен клапан имаш би и на колко бара е?
Манометъра на котела не работи ли? Внимавай, ще раздуеш ризата!
Какво стана с новата помпа, обезвъздуши ли, стигна ли ѝ водица?
Не хвърляй старата! Може нищо да ѝ няма.
За да падне налягането на водата, а аз предполагам, че точно това се е случило, има причина и трябва да я откриеш. Както вчера писах- помпата има защита от работа на сухо. Не е задължително да е останала буквално суха, а си има изисквания за предналягане.
kalin72 - майстор
Имам предапзен на котела, температура 90 градуса и налягане 3 атм.
Сега мерих в РС налягането, ми то убийствено, 3.4 бара......май ще източвам системата да започна отначало пълнене и мерене...
Помпата какво да й обезвъздушавам, сложих я и тръгна, нали снощи се грях.
съб ное 30, 2019 9:59 amkalin72 написа:
Имам предапзен на котела, температура 90 градуса и налягане 3 атм.
Сега мерих в РС налягането, ми то убийствено, 3.4 бара......май ще източвам системата да започна отначало пълнене и мерене...
Помпата какво да й обезвъздушавам, сложих я и тръгна, нали снощи се грях.
Изпусни водата до налягане 0 бара!
Направи налягането в РС на 1 бар!
Допълни с вода до 1.3- 1.4 бара!
Колко литра имаш в системата и колко ти е обема на РС?
Гледай при максимална Т на водата налягането да не превишава 2 бара, че ше надуе гайдата котела!
zz_stefanov - майстор
kalin72, не ми се отварят снимките ти. Как е монтирана помпата, трябва да е с хоризонтален ротор.
kalin72 - майстор
Не изпусхах системата до 0, ами изпусхах РС до 1.2 бара, налягането при отворена пълначка е 1 бар. Откъде да знам колко вода имам в системата, Трифоне, да не съм я мерил :) РС е 35 литра, на него има втори предпазен клапан 2.5 бара.
Той Зизи не ти е чел старата тема. Май и тая не е прочел цялата.
Е, как е сега парното! Движи ли новия движок нормално и на какъв режим е?
kalin72 - майстор
Парното е на 6ст, навън е 7 градуса, котелната вода в момента е 70 градуса, вътре е 23 градуса. Радиаторите и горе, и долу са топли. Налягането по манометъра на пълначката е 1.5 бара, манометъра на котела 0.5 бара, май не работи, РС е на 1.4 бара.
Помпата на радиаторния кръг е на PP2.
Затвори ѝ крана на тая пълначка! Това не е кюмюр казан или дърварник, че да го изтървеш.
При една правилно изпълнена система, с правилните материали и компоненти, няма нужда от пълначка дари и с дръвца да е.
Личен пример
https://photos.app.goo.gl/SLsfHiWE87pSS1Vp7
но не за подражание. Не правете това вкъщи!
Вижда се перфектната работа и на Интиелския ДТ. Въпреки, че максималната Т в Буфера е превишена, когато Т в печката превиши 110 градуса, пуска помпата.
Налягане при тези градуси- 1.8 бара. На студено- 0.8.
РС е само 2 л и макар, че обединихме системата с кондензен котел и още един РС, нужен е още обем.
Здравейте,

Имам все още неустановен проблем с помпа Grundfos Alpha 2L 25-40. След дълъг престой в периода март - юли опитах да я включа да работи, но не се върти и се чува странно цъкане (проверка за въртене направих със смартфона и приложението на Grundfos - Magnetic field". Работеше с един калпав български UPS BBPS-100E, който след отпадане на външното захранване и превключване на акумулатор вдигаше напрежението на изхода до 280V за 2-3 минути, докато се разреди акумулатора до към 12,5V, та ме съмнява, че може да е заминало нещо по електрониката. Ето и линк към видео, на което се чува "Цъкането": . Този тип опростени помпи май не могат да изведат аларми на дисплея. Какво мислите?

Тема "Проблем с помпа Грундфос Алфа 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: