нед яну 12, 2020 12:07 pmAlinRomania написа: Съжалявам, ако ви притеснява, че съм писал тук, мислех, че в България има хора, които използват царевица.Моля, изобщо не ме притеснява да си пишеш. Просто преди си мислех, че имаш истински проблем с горелката и нужда от помощ, а сега просто ми е забавно и ще продължавам да чета
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
42 мнения в "Greyko RB30 Помощ ROMANIA"
maistora1965
- специалист
Царевицата почти не може да гори в горелки пробвал съм на Грейко пробвах и в Екоенергия кармелизира се и прави буци и пламъкът изчезва горелката прави ли буци при теб.Ако прави мисля че ще е невъзможно да направиш добри настройки за съжаление.
Помпата включва на 65 и котела гони 65???
Намали градусите на включване на помпата на 55 примерно.
Или увеличи градусите на котела.
Кажете му на човека (не знам кой е параметъра при Грейко), да намали стойноста на осветеността при изключване на 40 примерно.
Намали градусите на включване на помпата на 55 примерно.
Или увеличи градусите на котела.
Кажете му на човека (не знам кой е параметъра при Грейко), да намали стойноста на осветеността при изключване на 40 примерно.
filmatoplo
- майстор
Всеки знае ,че царевицата при горене образува в горелката буца като кирпич -и само ръчно с ръжена може да се извади от там .От тук нататък приказките ,за настройки са безсмислени.Явно човека не разбира от -проба грешка.тоест сгрешил си -ами айде вземи си поука от грешката де ,че не става да гориш успешно царевица.
LazarGanev
- "Велик майстор"
На човека му харесва това че царевицата гори бавно и не може да се изгори голямо количество, както при пелетите, но в същото време не е доволен от малкото топлина, което се отделя. Точно като оня, дето казал "Тъкмо научих магарето да не яде и то взе че умря!"
Алек, за да се получат 30кВт трябва да се изгорят най-малко 6kg пелети с калоричност 5kWh/kg. Не знам колко е калорична царевицата, но във всички случаи е по-малко калорична, което означава, че за да се получи същото количество топлина е нужно да се изгори повече царевица, отколкото пелети. Разбери го това и го запомни и недей да гониш Михаля (вятъра)
Алек, за да се получат 30кВт трябва да се изгорят най-малко 6kg пелети с калоричност 5kWh/kg. Не знам колко е калорична царевицата, но във всички случаи е по-малко калорична, което означава, че за да се получи същото количество топлина е нужно да се изгори повече царевица, отколкото пелети. Разбери го това и го запомни и недей да гониш Михаля (вятъра)
Трифон П.Трифонов
- майстор
нед яну 12, 2020 6:58 pmabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа: Кажете му на човека (не знам кой е параметъра при Грейко), да намали стойноста на осветеността при изключване на 40 примерно.Заводски е настроено на под 10 за 90 секунди. Ако не е разбутал всичко...!!!
filmatoplo
- майстор
Нали ви казах че в горелката се образува една буца която в един момент само тлее без пламък ,в един момент даже и не тлее -защото толкова се сбива че през нея не минава добре въздух ,и пак повтарям трябва някой с нещо да извади буцата и наново да се възстанови горивен процес -до ново образуване на сбита буца .Този процес не може да се регулира и оптимизира .
Последна промяна от filmatoplo на нед яну 12, 2020 10:11 pm, променено общо 1 път.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Да бе, ако не беше ти, как да са сетя да погледна в тубата, че да видя?!
И ти ли видя същата шайба неска?
И ти ли видя същата шайба неска?
AlinRomania
- помощник
Успях да го направя направо, зарежда се веднъж на 90-100 секунди и пламъкът понякога достига 150/160.
Г-н Лазар, честно казано съм щастлив, когато горях пелети само веднъж седмично, ходех да се храня с 10-15 торби.
Тъй като опаковахме и царевицата вече беше седмица и все още имаме на разположение 4 торби. Вярно е, че царевицата е по-трудно да се изгори, но не е невъзможно. За нас, които са в селскостопанския район, е по-лесно да намерим царевица, отколкото пелети. За нас също е много трудно да транспортираме и съхраняваме пелети.
Дойдох тук само защото мислех, че хората на България слагат пелети, в Румъния не съм единственият, който ги използва и повярвайте ми, наистина работи.
Благодаря за разбирането
Г-н Лазар, честно казано съм щастлив, когато горях пелети само веднъж седмично, ходех да се храня с 10-15 торби.
Тъй като опаковахме и царевицата вече беше седмица и все още имаме на разположение 4 торби. Вярно е, че царевицата е по-трудно да се изгори, но не е невъзможно. За нас, които са в селскостопанския район, е по-лесно да намерим царевица, отколкото пелети. За нас също е много трудно да транспортираме и съхраняваме пелети.
Дойдох тук само защото мислех, че хората на България слагат пелети, в Румъния не съм единственият, който ги използва и повярвайте ми, наистина работи.
Благодаря за разбирането
LazarGanev
- "Велик майстор"
Алин, разбирам те - за първа година ти е и в момента експериментираш и се луташ, но ще ти писне. Не мога да си представя, че в къща на село няма място за 5 тона пелети. Колко да е трудно транспортирането от близкия град с камион с кран на 5 палета? А пък слънчогледовите пелети се произвеждат точно в селскостопански райони. При нас вече има производители на всеки 30-40км в селскостопанските райони. За да не съм голословен в регион Варна знам такива в Балчик, Крумово, Суворово, Девня, Провадия, Шумен - тези са големи производители. Сигурно има и още толкова малки производители и още двойно повече дистрибутори на производители от други региони. Пелети се купуват веднъж годишно, през лятото, когато цените са най-ниски, а не през зимата по 10-15 торби. Но до тези изводи ще стигнеш и сам, но по трудния път. Успех! 
Тема "Greyko RB30 Помощ ROMANIA" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература