Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
нед яну 12, 2020 12:07 pmAlinRomania написа:
Съжалявам, ако ви притеснява, че съм писал тук, мислех, че в България има хора, които използват царевица.
Моля, изобщо не ме притеснява да си пишеш. Просто преди си мислех, че имаш истински проблем с горелката и нужда от помощ, а сега просто ми е забавно и ще продължавам да чета :)
maistora1965 - специалист
Царевицата почти не може да гори в горелки пробвал съм на Грейко пробвах и в Екоенергия кармелизира се и прави буци и пламъкът изчезва горелката прави ли буци при теб.Ако прави мисля че ще е невъзможно да направиш добри настройки за съжаление.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Помпата включва на 65 и котела гони 65???
Намали градусите на включване на помпата на 55 примерно.
Или увеличи градусите на котела.
Кажете му на човека (не знам кой е параметъра при Грейко), да намали стойноста на осветеността при изключване на 40 примерно.
filmatoplo - майстор
Всеки знае ,че царевицата при горене образува в горелката буца като кирпич -и само ръчно с ръжена може да се извади от там .От тук нататък приказките ,за настройки са безсмислени.Явно човека не разбира от -проба грешка.тоест сгрешил си -ами айде вземи си поука от грешката де ,че не става да гориш успешно царевица.
На човека му харесва това че царевицата гори бавно и не може да се изгори голямо количество, както при пелетите, но в същото време не е доволен от малкото топлина, което се отделя. Точно като оня, дето казал "Тъкмо научих магарето да не яде и то взе че умря!"
Алек, за да се получат 30кВт трябва да се изгорят най-малко 6kg пелети с калоричност 5kWh/kg. Не знам колко е калорична царевицата, но във всички случаи е по-малко калорична, което означава, че за да се получи същото количество топлина е нужно да се изгори повече царевица, отколкото пелети. Разбери го това и го запомни и недей да гониш Михаля (вятъра) :cool:
нед яну 12, 2020 6:58 pmabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Кажете му на човека (не знам кой е параметъра при Грейко), да намали стойноста на осветеността при изключване на 40 примерно.
Заводски е настроено на под 10 за 90 секунди. Ако не е разбутал всичко...!!!
filmatoplo - майстор
Нали ви казах че в горелката се образува една буца която в един момент само тлее без пламък ,в един момент даже и не тлее -защото толкова се сбива че през нея не минава добре въздух ,и пак повтарям трябва някой с нещо да извади буцата и наново да се възстанови горивен процес -до ново образуване на сбита буца .Този процес не може да се регулира и оптимизира .
Последна промяна от filmatoplo на нед яну 12, 2020 10:11 pm, променено общо 1 път.
Да бе, ако не беше ти, как да са сетя да погледна в тубата, че да видя?!
И ти ли видя същата шайба неска?
AlinRomania - помощник
Успях да го направя направо, зарежда се веднъж на 90-100 секунди и пламъкът понякога достига 150/160.
Г-н Лазар, честно казано съм щастлив, когато горях пелети само веднъж седмично, ходех да се храня с 10-15 торби.
Тъй като опаковахме и царевицата вече беше седмица и все още имаме на разположение 4 торби. Вярно е, че царевицата е по-трудно да се изгори, но не е невъзможно. За нас, които са в селскостопанския район, е по-лесно да намерим царевица, отколкото пелети. За нас също е много трудно да транспортираме и съхраняваме пелети.
Дойдох тук само защото мислех, че хората на България слагат пелети, в Румъния не съм единственият, който ги използва и повярвайте ми, наистина работи.
Благодаря за разбирането
Алин, разбирам те - за първа година ти е и в момента експериментираш и се луташ, но ще ти писне. Не мога да си представя, че в къща на село няма място за 5 тона пелети. Колко да е трудно транспортирането от близкия град с камион с кран на 5 палета? А пък слънчогледовите пелети се произвеждат точно в селскостопански райони. При нас вече има производители на всеки 30-40км в селскостопанските райони. За да не съм голословен в регион Варна знам такива в Балчик, Крумово, Суворово, Девня, Провадия, Шумен - тези са големи производители. Сигурно има и още толкова малки производители и още двойно повече дистрибутори на производители от други региони. Пелети се купуват веднъж годишно, през лятото, когато цените са най-ниски, а не през зимата по 10-15 торби. Но до тези изводи ще стигнеш и сам, но по трудния път. Успех! :)

Тема "Greyko RB30 Помощ ROMANIA" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: