пон юли 06, 2020 7:48 pmТрифон П.Трифонов написа:Моите уважения, Трифонов, правилно си разсъждавампон юли 06, 2020 7:05 pmant-man написа: ...Не разсъждаваш никак правилно.![]()

Наздараве, Колев

пон юли 06, 2020 7:48 pmТрифон П.Трифонов написа:Моите уважения, Трифонов, правилно си разсъждавампон юли 06, 2020 7:05 pmant-man написа: ...Не разсъждаваш никак правилно.![]()
пон юли 06, 2020 7:05 pmant-man написа: Минималният разход на Комото го дават 1,2 кг/час (на първа степен). Ако го сметнеш при средно 4,6kWh/kg калоричност на дървесни пелети, при 90% КПД на камината, ти е около 5 kW, които пък трябва да са ти достатъчни за да покриват топлозагубите на къщето, след като вече си я затоплил!
На Минимата мин. разхода- 0,80 кг/час - около 3,35 kW/h - ти си сметни дали са ти достатъчни да покриват топлозагубите при горене на първа степен!![]()
Та, Минимата ще има по-малък разход от Комото, но трябва да сметнеш дали ще може да покрива топлозагубите! Защото ако не може на първа да ги покрива, ще се окаже, че ще ти изгори колкото Комото.
...
пон юли 06, 2020 8:32 pmant-man написа: Моите уважения, Трифонов, правилно си разсъждавамНе е добра идея да смятаме първа степен да ни топли. Точно на минималните мощности са най неефективни пелетарници, дърварници и пр.! Тя максималната мощност и на двете ще му е достатъчна...
пон юли 06, 2020 3:59 pmИван Колев написа: ...и ако няма да има гол. разлика в разхода, предпочитам коммото.Това му смятах на Колев - разликата в разхода. Не съм твърдял, че трябва да се топли на първа степен
пон юли 06, 2020 9:09 pmТрифон П.Трифонов написа:Пак взе да се отпускаш. И няма да се откажеш от фатмашкия си маниер.
Бих могъл да те уважавам, но тази привилегия имат съвсем малка част от приятелите ми, които са съвсем малко.
Имаш много здраве, обаче, от мен!
пон юли 06, 2020 10:34 pmfbr написа:пон юли 06, 2020 9:09 pmТрифон П.Трифонов написа:Пак взе да се отпускаш. И няма да се откажеш от фатмашкия си маниер.
Бих могъл да те уважавам, но тази привилегия имат съвсем малка част от приятелите ми, които са съвсем малко.
Имаш много здраве, обаче, от мен!
пон юли 06, 2020 10:34 pmfbr написа: Пак взе да се отпускаш. И няма да се откажеш от фатмашкия си маниер.И коооо?!!! Нещо на Колев да каза? Нещо по темата? А останалата част от поста защо удобно изряза?
пон юли 06, 2020 10:28 pmant-man написа: ...Не съм твърдял, че трябва да се топли на първа степенДа приемем, че съм те разбрал погрешно! Дано стане ясно какво искам да кажа!! Трифонов, аз приятел нямах намерение да ти ставам! Да му помогнем на човека! Нормално - форум, влиза пита. Благодаря за пожеланията за здраве, обаче!
![]()
пон юли 06, 2020 11:04 pmТрифон П.Трифонов написа: Нещо на Колев да каза? Нещо по темата?Като усетя, че съветите ми са излишни, си премълчавам. Нямам амбицията да удостоя всяка тема с пост.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: