Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Hoвoceлckи
- майстор
47 мнения в "Евтин плосък слънчев колектор"
besnia3
- помощник
Аз съм ги видял тези, но няма нито едно мнение за тях. Само за турските има теми и няма нито един недоволен. Та за това създадох тази тема, да си намеря нещо от което да нямам главоболие. А с тези измислени 5 години гаранция (с касовата бележка) още по малко доверие ми вдъхват... Все пак сме в BG
Hoвoceлckи
- майстор
Аз съм с втория и нямам оплаквания. Тебе май колкото те боли, толкова те и сърби. Чеши клавиатурата и успех.
шоп
- майстор
пон юли 20, 2020 11:06 amHoвoceлckи написа: Тебе май колкото те боли, толкова те и сърби. Чеши клавиатурата и успех.+1 към мнението. Евтино и дори направи си сам не означава БЕЗ ПАРИ!
Има хубави медни колектори 2м2 селективни за 280лв обаче няма кой да търси.
Май наистина е по-лесно да се чеши клавиатурата и да се търси гаранция.
Ха, ха, ха.... гаранция от и на какво:
градушка
замръзване
неправилен монтаж
ми, че то това е една проста и дуракоустойчива система и ако някой си мисли,
че шупла при запояването на медния абсорбер ще се получи не в момента на хидравличния тест при излизане от завода, а след 9 години - МНОГО СЕ ЛЪЖЕ!
Идеята за панелни радиатори, помпи от пералня и фотосензори ги пропускам със смях. Те бяха актуални преди 20-30 години.
Трифон П.Трифонов
- майстор
За Татунчо не знам, но за Тунчо беше полезна темата. Винаги извличам максималното от форума. На скоро ми сглобиха една скъпа система от която съм предоволен. Предстои ми изграждането на още една, способна да се справя със поне 300л бойлер. Благодарности за колекторите Бисолид! Имат и модификация с "Eдномодулна рамка изработена от морски клас алуминий, подсигуряваща пълна водоустойчивост, защита от влага и замърсявания" за 570 пари. По големият е 636. Не знам какво не им харесва и на предложените. Някои си правят труда да помагат, а насреща...!!!
besnia3
- помощник
Леле как скочихте като ужилени, сякаш вие сте продавачите на тези панели. Не съм казал че са лоши, а само че няма писани мненияяяяя. Ето сега щом казвате че сте доволни от втория линк, ще се обадя утре за да поръчам. И стига с тез пари, само кинти са на някой в главите. Ми няма да дам 1500 за меден като го има и за 400, бреййй що за мед има в по скъпия? От марс, може би? При всичкото изменение на климата и жестоките градушки по нашия край, няма как с лека рака да дам 3 мой заплати "на вятъра". А за тези с многото кинти дето дават и по 3000 и мрънкат че само си драпам клавиатурата ще им кажа само 1 - ОТВОРЕН СЪМ ЗА ФИНАНСИРАНЕ 

Трифон П.Трифонов
- майстор
Вервай ми, скъпо на табела, няма нищо общо с оня от 400! Два панела топлият 500л.,а освен възможностите, разликите започват още от проектирането! Всеки сам си прави сметката.
За финансирането сякаш ще трябва да се самозадоволиш.
За финансирането сякаш ще трябва да се самозадоволиш.
Hoвoceлckи
- майстор
То за задоволяване винаги има мераклии ...
Скочихме щото стана направо нагъл!
Правил съм си сам от медни тръби и медно фолио. Преди време. Днес сметката е редка ... Еле пък за теб - няма да има кой да ти даде каквато и да е гаранция.
С нетърпение ще очаквам да напишеш с какво максимално качество си се уредил на минимална цена. И да пишеш! Щото и други като теб ще искат да прочетат за супердалавера и след време.
Скочихме щото стана направо нагъл!
Правил съм си сам от медни тръби и медно фолио. Преди време. Днес сметката е редка ... Еле пък за теб - няма да има кой да ти даде каквато и да е гаранция.
С нетърпение ще очаквам да напишеш с какво максимално качество си се уредил на минимална цена. И да пишеш! Щото и други като теб ще искат да прочетат за супердалавера и след време.
besnia3
- помощник
Лелее значи ако не е 1000 не е добро? Навярно практикувате София/Пловдив и сте в тотално неведение че на север не ни превеждат 1470, а само 470 (и без бели пликчета).
А относно гаранцията за която споменах, явно четете между редовете и не сте схванали че и аз не вярвам на тези 5 години. Гаранция на кое? От природни стихии не бях чувал да поемат ремона... Ноо явно сте вие тези които само си чешат тъчскрииновете. Не съм искал да има гаранция, а само простото нещо което казахте по нагоре "аз съм с този, евтин е но съм доволен" тва е. Много трудно ли бе да го съчините? А на тези с кинтите ще им разваля кефа, като им снимам на село баба ми как се къпе
до края на септември на аванта с обикновен боядисан варел... А мен ме убеждавате да изтегля кредит 
А относно гаранцията за която споменах, явно четете между редовете и не сте схванали че и аз не вярвам на тези 5 години. Гаранция на кое? От природни стихии не бях чувал да поемат ремона... Ноо явно сте вие тези които само си чешат тъчскрииновете. Не съм искал да има гаранция, а само простото нещо което казахте по нагоре "аз съм с този, евтин е но съм доволен" тва е. Много трудно ли бе да го съчините? А на тези с кинтите ще им разваля кефа, като им снимам на село баба ми как се къпе

Трифон П.Трифонов
- майстор
Навивай маркуч на поляната и по черен да е!....и дълъг.
viewtopic.php?f=10&t=49831
Никой нищо не те убеждава. Всеки, рано или късно, открива топлата вода.
Моя варел го свалих наскоро, че 10-11 години седя непотребен на покрива.
Ако го броим за първа инсталация, сега съм на 3та, със съвсем личен опит в изграждането на първата и последната.
viewtopic.php?f=10&t=49831
Никой нищо не те убеждава. Всеки, рано или късно, открива топлата вода.
Моя варел го свалих наскоро, че 10-11 години седя непотребен на покрива.
Ако го броим за първа инсталация, сега съм на 3та, със съвсем личен опит в изграждането на първата и последната.
Тема "Евтин плосък слънчев колектор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература