вт окт 13, 2020 8:45 pmТрифон П.Трифонов написа: Разликата е в цената и горелката, която ги гори.Задръства ли се горелката? Казват, че със слънчогледови по-бързо се амортизира. С колко се качва разхода спрямо иглолистните? Един казва малка разлика, друг двойно повече.
За 5 сезона имам изгорени 21 чувала дървесни пелети, останалото е слънчогледови.
Първите 15 чувала бяха иглолистни от Украйна. Супер гориво, но тогава ми беше много скъпо.
После опитвах от няколко производители, но греда. Скъпо, ниско качество, шлака.
Минах на слънчогледови и те така.
вт окт 13, 2020 9:02 pmmar80 написа:Глупости на пелети!вт окт 13, 2020 8:45 pmТрифон П.Трифонов написа: Разликата е в цената и горелката, която ги гори.Задръства ли се горелката? Казват, че със слънчогледови по-бързо се амортизира. С колко се качва разхода спрямо иглолистните? Един казва малка разлика, друг двойно повече.
За 5 сезона имам изгорени 21 чувала дървесни пелети, останалото е слънчогледови.
Първите 15 чувала бяха иглолистни от Украйна. Супер гориво, но тогава ми беше много скъпо.
После опитвах от няколко производители, но греда. Скъпо, ниско качество, шлака.
Минах на слънчогледови и те така.
Работата на горелката е да превърти количество и да го изгори.
Аз казвам, че практически не може да се усети разлика в калоричността, което означава, че количеството е същото. Количеството амортизира.
Горелката се задръства ако не изхвърляш пепелника.
На Грейкото това му се "задръства". Ако не си изхвърляш пепелника своевременно, ще затрупа и горелката в някой момент.