Слушам, господарю мой, ти си слънцето и пътната светлина, само твоите думи ще приемам за правилни, и ще върша всичко само да ти е угодно!

пон авг 08, 2022 3:12 pmkalin72 написа: А можеше просто да отговориш на конкретния ми въпрос - мнение за термопомпите на Елтерм. Но ти избра да ръсиш простотии.Аз термопомпа нямам. Не мисля и да си слагам в близко бъдеще. Философията на живота ми е съвсем друга. Не робувам на вещи, нито движими, нито недвижими. Временно съм на този свят и временно обитавам дадено жилище. Утре ще ми хареса някъде другаде, или ще намеря някъде другаде по-приемливи условия на труд и ме няма. Нямам ли възможност, или не изкарвам ли достатъчно средства, товаря домочадието и света е мой. Кеф ми южни държав, кеф ми северни. Ръцете ми не са наврени в гъза и не изпиртвам никаква носталгия. Сигурно ти изглеждат простотии, ама съм се нагледал на три-четири етажни прогимназии, строени за децата..празни и рушащи се, щото децата отиват където има пари и по-добър живот, дали по чужбина, дали по големите градове...ама ги няма. Старците се гуат в пристройка - бивш дам, или кокошкарник и жално следят как труда и мечтите през целия им живот се рушат бавно от времето....това се опитвам да кажа през цялото време....И тия дъгосрочни " инвестиции" и тази "независимост" , които постоянно се изтъкват, са всъщност едно заробване. Ама леко подават кукичката и се усещате, чак кога тръгне да излиза от задния отвор...Робове на рекламата станахте . Трупате ненужни вещи, зашото уж ви ги продали изгодно, или пък сега дай едни пари, а после ще ти се изплатят и ще започнеш да печелиш...капани за наивници. Ама ти си знаеш де....
пон авг 08, 2022 5:53 pmky-kyy написа: Аз "инвестирах" в образованието на моите деца. Научих ги на дисциплина, като ги карах и да спортувах, научихме ги и на на труд С майка им, сме имали наистина трудни години, не ми се спомня, какви лишения сме си налагали, но никога не сме спирали частните уроци на децата, дори когато час по английски се плащаше само в долари, равняващи се на половин заплата. В момента са ни благодарни за това, защото работят и печелят, наистина много пари. Не виждам смисъл, да им оставям в наследство една камара тухли, два бидона, един варел и една печка, или да рупам пари в банка или да ги ровя в градината. Или да гипинуждавам да палят свещи, да пукна по-бързо, че да си живеят живота+1![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: