Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brum - майстор
Баси, туй е ново за мен. Явно съм в грешка, че газта на бензиностанцията е само за коли. Ще се поинтересувам като ми остане ред. Или тая зима, или къде 2050та :) .

Но поне по описанията в сайтовете пише, че можело да се зарежда на всяка бензиностанция.

Трифоне, извинявам се, че те писах тарикат.
пет авг 26, 2022 9:41 pmbrum написа:
... поне по описанията в сайтовете пише, че можело да се зарежда на всяка бензиностанция.
Неколкократно, с невероятен успех.
Това лято я купих.
LazarGanev - "Велик майстор"
пет авг 26, 2022 9:41 pmbrum написа:
Трифоне, извинявам се, че те писах тарикат.
Будала ли го наричаш? :cool:
Хахааа, това е като въпросите на старите кучета, в казармата.
"Ти, мене, ибаваш ли ма, или ни ма ибаваш?"
Такова е то и така ще е тя- тарикатите не харчат пари, за да са в крак със закона, а будалите маршируват чинно.
Andri01 - майстор
Извода е: цената на газа за леките коли трябва да се изравни с тази за битови нужди!! Преди години същата игра беше с дизела /нафтата/ за леките коли и за бита. Пълниш си 2 варела в къщи от камиона,който я разнася и след дрениране на водата от долу, я използваш в колата.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако си с цистерна, изградена по всички правила от оторизирана фирма, с технически надзор, имаш право да купуваш газ за отопление без акциз, на цена много по-ниска от доставната (не продажната) в газостанциите. В най-лошия случай на същата цена (доставната). А то не е голяма философия да си изградиш такава система.

Прикачен файл

Подземна верикална.jpg
В гъстонаселените поселища (градът е поселище, а София град ли е?!) не може- 10м от ж.сгр. и пр.
В Изворско видях къща с такава инсталация, но е крайна и отстоянията са почти според изискванията.
6osi6 - майстор
Закопана в земята може.
съб авг 27, 2022 12:37 pm6osi6 написа:
Закопана в земята може.
Това не го знаех, за което ти благодаря!
Започвам отново да се образовам и мисля по въпроса.
шоп - майстор
съб авг 27, 2022 12:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
Започвам отново да се образовам и мисля по въпроса.
В понеделник ще говоря лично с колегата по ДПК, който проверява и подписва всички проекти за бензо, газо станции, промишлени и битови потрбители на течно и газообразно гориво и ще пиша конкретика.
Който има свободно време и му се чете над 300 страници в наредба 2 на ПСТН всичко е описано.
http://sofia-fire.bg/resources/images/c ... menena.pdf

Тема "Отопление с Газов проточен Бойлер Пропан - Бутан" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: