• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Hursa - майстор
Поставил съм. Получава се 317,96...
А и неговите радиатори може да са друга марка, друг модел.
вт яну 02, 2024 8:50 pmHursa написа:
Поставил съм. Получава се 317,96...
В моите таблици.
1400/600-22, при t1-35, t2-30,ti-22, мощността е 285.
Това, заради "меренето" на таблиците. Иначе, няма голямо значение 285 или 317(318).
вт яну 02, 2024 11:26 amnasttii написа:
...радиатори тип22...
...20кв е сложен радиатор 1.4м панелни.Има и други стай и баня но там радиаторите са 2м и няма проблем.Искам само на тези стай да сложа конвектори за да не слагам по-дълги радиатори защото няма място.Къщата е изолирана и със стъкло пакет.С инсталацията подържам 22г,но с входяща температура 40+ градуса което е много според мене за ТП.
Това мнение е съвсем надежден репер според който могат да се определят необходимите му конвектори.
Дадох един жокер, а това е втори. Няма да смятам заради хейтъри като оня, с многото имена, както и пердето Иванов. Идва момент, когато човек започва да цени знанията си.
Смяташ, пишеш, съветваш, помагаш, а в един момент се появява Иванов и те нарича тъп монтажник. Другият, понеже е нереализирал се и с ниска самооценка дъртак, понеже си му споделил житието и битието си има наглостта да те нарича милиционер, сервитьор, изгонен, псевдо....
Ми, нека такива да помагат, със зелени емотикончета и безсмислените си постове!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт яну 02, 2024 9:08 pm, променено общо 1 път.
Hursa - майстор
Ползвам формулите им от каталога.
вт яну 02, 2024 9:05 pmHursa написа:
Ползвам формулите им от каталога.
Ок. На теб се пада честта да определиш конвекторите.
Имаш материалите, останалото е съвсем малко. Ползвай го!
Hursa - майстор
Ми то аз съм ги написал на първата страница. :) Какви бих сложил аз и защо.
Не видях конкретен пример. Има съвсем груба препоръка за 50% по голям и едно дълго мнение което, подобно на едночасовите клипчета, едва ли някой ще прочете докрай, че и да осмисли.

Само аз ли имам глупостта да "кажа"- това изделие, с тези параметри, ще ти върши работа?
Е, след като няколко подобни си "вдигнаха чукалата", кой съм аз, че да продължавам?
Второто ти мнение, на първата страница, заема половината от нея. Мисълта ти се върти около питането, но конкретика никаква.

Мисля, преди месец беше, някой попита подобно въпроса тук. Неколко локума, както обикновено.
Имах време, но по важно- имах настроение. Няколко обосновани и подплатени с цифри изречения, които приключиха кратката темичка.
Тази явно няма тази чест. Лаладжиите не вършат работа.
Hursa - майстор
Че аз не съм спец. Трябва да напиша защо бих взел "еди какъв си", как съм достигнал до извода. Който иска да го чете. :) И ако все пак го прочете, да прецени.
ср яну 03, 2024 8:28 amAndri01 написа:
:lol: :lol:
Смехът бил здраве, но за твоят вече има основателни съмнения. Лалко!
viewtopic.php?f=10&t=70752&start=10#p1147403
Тва не е мой пост. Копирал съм го и плагиатствам.
Точно както писах- кратка тема, конкретно предложение, вероятно решена.
Естествено, с няколко безполезни предложения.
nasttii - специалист
Едно питане.Вместо да слагам конвектори да махна тип22 и да сложа тип33 същия размер пак ще получа 30-40% увеличение което може да е достатъчно да намаля темп. на 36-8 градуса.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Въпрос за водни конвектори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: