Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gogo7777 - майстор
Еееее, това не ти обещавам. Няма как.
:drinkers:
chapara - майстор
нед окт 13, 2024 10:51 pmgogo7777 написа:
Еееее, това не ти обещавам. Няма как.
:drinkers:
Поне когато не се налага🍻
color - специалист
нед окт 13, 2024 5:55 pmLazarGanev написа:
Двоен иноксов димоотвод ф130/180 с вата между двата слоя струва 60лв за 50см и 110лв за метър
Това ще да е решението. Въпреки че е с изолация този димоотвод, трябва ли да правя нещо допълнително на мястото където ще минава през стената?
chapara - майстор
пон окт 14, 2024 9:41 amcolor написа:
нед окт 13, 2024 5:55 pmLazarGanev написа:
Двоен иноксов димоотвод ф130/180 с вата между двата слоя струва 60лв за 50см и 110лв за метър
Това ще да е решението. Въпреки че е с изолация този димоотвод, трябва ли да правя нещо допълнително на мястото където ще минава през стената?
Аз бих направил пак това коети те посъветвак, но 40/40см.
Страх, лозе пази.
Безсмислено е.
На изхода от въглищар се държи спокойно с ръка.
Показвам отново.
https://photos.app.goo.gl/FmKcRb7tZaKEEcfc8
На хейтърите с любов!

Качествените тела са с добри уплътнения и не пропускат.
На изхода на отоплителното тяло се поставя тройник, а под него кондензно казанче.
В зависимост от режима на работа, последните може да се спестят, но в клипчето се вижда, че макар двойностенни тела с изолация, конденз понякога има.
color - специалист
Мисля че концепцията ми се изясни, но имам още един два въпроса, какъв диаметър димоотвод ще е подходящ? Бунгалото е 6х5 метра, едно помещение и височина на тавана вътре 2.40 Да поясня,че още не съм избрал кюмбето, но ще е нещо миниатюрно, защото мястото е доста малко.Също и на каква минимална височина над покрива трябва да е комина?
ivanovbg - майстор
Минимум метър над билото, щот ако го нажъгаш с хартия и съчки в началото може да хвърчат искри и дребни въгленчета от него. Ако не е ламаринен покрива, а битумен е пожароопасно. Ако ползваш коаксиална тръба за през стената ще имаш нужда и от останалите - тройник, наставки, преход за обикновен кюнец, скоби за сглобяване и ще стане доста скъпо удоволствие. Сглобката им е по специална и трудно се куплират с обикновени кюнци.
Тръбата ще излиза през стената. В такъв случай коминът се явява в самия край на покрива и в никакъв случай не трябва да превишава билото!
Отношение към това има и височината на околните сгради, както и разстоянието до тях.
Изображение

Тема "Прекарване на комин през стена на дървено бунгало" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: