Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет ное 08, 2024 5:12 pmsilent написа:
.... не виждам кой знае каква драма въобще а пък честно казано ептен не виждам каква е и драмата на девойката дет се е загрижила за чуждите камини.
Не ми дреме за камините ви. Писна ми от еднотипни въпроси, явно породени от преоразмерени камини. Искрено и иронично питах каквото питах
Наздраве!
zz_stefanov - майстор
Добре де, малка ще е печката и без водна риза. Изолация никаква. Помещението 3.5х3.5м. колко kW и чугунен или ламаринен плот? :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пон ное 11, 2024 7:01 pmzz_stefanov написа:
Добре де, малка ще е печката и без водна риза. Изолация никаква. Помещението 3.5х3.5м. колко kW и чугунен или ламаринен плот? :)
Чугуний или ламариний в зависимост от горивото и интензивността на употреба
Да обяснявам ли разликата между двете печки или не те интересува, просто се вписваш?

Изображение
Изображение
zz_stefanov - майстор
Такава като горната имам, може би по малък размер. Ламя е за дървата. Счупи и се вратичката. Мисля за нова.
От долната съм палил по разни туристически спални. Вземаше въздух от капака отгоре за горното горене.
Сегашните печки масово се предлагат или с ламаринен капак или с чугунен. Бях за чугуна, докато на една готварска е ме се пукна, а такава с ламаринен не съм ползвал.
Какво е това умуване? Ще се пали или за красота?
Не си спомням в селска къща да съм видял печка с друг "капак", освен чугун.
Две имам наследство, "в движение" и един чугунен "капак" с част от кръглите капаченца, от ония дето са на няколко части.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср ное 13, 2024 7:56 pmТрифон П.Трифонов написа:
... чугунен "капак" с част от кръглите капаченца, от ония дето са на няколко части.
:-) Няколкото части са за силен огън, според тенджурката :-) Ееех
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср ное 13, 2024 7:53 pmzz_stefanov написа:
... Бях за чугуна, докато на една готварска е ме се пукна ...

Пукнат чугунен капак изобщо не пречи на печката
andy_forresite - майстор
вт ное 05, 2024 6:28 amТрифон П.Трифонов написа:
.......Почти всеки новобранец с Грейко се мята на модулация. За него идеалната е Р1- Поддържане, като стремежа е Р1 да е не повече от 3 киловата.
Ако върна назад, сигурно и ти не си изключение. Спомням си за "тухличките", оборотите, плаващото напрежение......Голямо реване.
Напрежението продължава да си плава. Дори има повредени електроуреди. Цялата улица подготвя документ с подписи, който ще се внесе в енергото. Идваха едни пичове с голям джип и още по-големи стълби и казаха, че за тях решението е нов кабел от трафопоста и че не могат да намерят причината за проблема. Сигнализирали са съседи. А спрях да "рева" първо защото така и никой не разбра какво значение имат едни 150-200 оборота на вентилатора за горенето на една мощност, а в същото време обяснявате как трябва да се отдели време за проследяване на горенето по отношение настройката за въздуха. Значи хем няма значение въздуха, хем има #-o Не можах да схвана. Както и да е. И второ, имам български стабилизатор със сервомоторче и след него ЮПС с ак. батерия. Щепселът на горелката е в юпс-а. Старото ми управление с двуцветния дисплей си мисля че умрЕ именно заради напрежението. Е, какво са колебания между 180 и 250 волта с честота 5 пъти в секунда. Не, това не е може да е проблем ...
ср ное 20, 2024 3:44 pmandy_forresite написа:
Съболезнования!
zz_stefanov - майстор
ср ное 13, 2024 8:29 pmn_a написа:
ср ное 13, 2024 7:53 pmzz_stefanov написа:
... Бях за чугуна, докато на една готварска е ме се пукна ...

Пукнат чугунен капак изобщо не пречи на печката
Просто един модел сега се продава или с плот от дебела ламарина или с чугунен. Печката вече е купена. Плотът е чугунен. :)

Тема "Защо, защо защо си купувате големи 'печки'???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: