• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idunno - специалист
Означава че армировката на замазката е захваната към шишове забити в стените,за да може да се разпредели по оптимално натоварването.Но при теб натоварването при 7 см замазка е около 100кг/м2.Значи, че ако се кълнеш в гредореда не би имало проблем.
Идеята ми да се включа в този форум е да бъда от полза.
Не мисля да влизам в излишни полемики върху това, което съм писал.Ако някой смята че не е вярно или не е съгласен- да е жив и здрав.
Аз мисля ,че хората (ако могат) трябва да помогнатна хората дето сами си правят нещата,а навлизането в спорове е безпредметно.В българските спорове не се ражда истината :-D
И щом като ви казвам как се обезвъздушава подово след като прочетох всякакви вариации на тема,трябва да подскаже ,че явно разбирам от тези неща.
lux_e_on - специалист
Мнооооого си се надразнил бе пич.Искрено ти благодарих за идеята с водата и споделих опита си на тема подово.Замазки не съм правил и за това не знам как се случват нещата,но като съм правил подово обикновенно клиента пита какво препоръчва производителя и аз трябва да отговоря(в моя случай:2,5 минимум върху тръбата-4,2 общо с нея).Освен това вариянта по-евтино,но на същото качество и със същата свършена работа на мен ми звучи като помощ.
syncho - майстор
Аз вече веднъж го казах и си заставам твърдо зад думите, че замазка от 2см над тръбите е направо смешно и не вярвам да има производител на света да го препоръчва това, но...
idunno - специалист
Като намеря време, ще ти покажа снимка на точно 2 см над тръбите и подовото работи и на отопление, и на охлаждане.Вярно е, че европейските производители не го препоръчват ,особенно за земновлажни замазки, затова пък американските нямат този проблем.Ще се опитам да изнамеря точно снимките на дебелината над тръбите, но повярвай ми тя е 2 см или общо 5 см.С това не казвам ,че всички тръбва да правят замазката 5 см, опазил господ.Казвам само че,аз си позволявам да я правя 5 см,защото както, май, казах, това ми е работата.И като ти ги покажа ще смятам този фриволен спор за приключил.
syncho - майстор
Американците хех... те за това никога не са се славили с качествено строителство.
stelaartoa - специалист
Да бе да...То гроздето било много кисело,нали?
syncho - майстор
За кой е кисело? Защо не помислите малко преди да се хвърляте на такива изказвания?

Друг е въпроса, че дори и да не се нацепи тая замазка пода ще е на топли и студени участъци, защото не може да се получи добро разпределение на топлината.
lux_e_on - специалист
syncho написа:
За кой е кисело? Защо не помислите малко преди да се хвърляте на такива изказвания?

Друг е въпроса, че дори и да не се нацепи тая замазка пода ще е на топли и студени участъци, защото не може да се получи добро разпределение на топлината.

Прав си за разпределението на топлината ако е на по-голяма стъпка,но на по малка и с по-ниска температура май ще стане.Да не забравяме,че ще е върху гредоред и ако тежи много замазката е кофти.
idunno - специалист
Американците хех... те за това никога не са се славили с качествено строителство.

Я, се разходи малко из Ню Йорк или ако нямаш време за това погледай Дискавъри.
Аз по- лошо от българското стрителство не съм виждал, но това си е мое мнение.
С горното калко изменям на идеята си да пиша само директно по проблем, за което- извинения
И стига с това тези и онези били такива, а ние сме най- добрите.Дайте да напишем нещо, което да е от полза.
syncho - майстор
idunno написа:
И стига с това тези и онези били такива, а ние сме най- добрите.Дайте да напишем нещо, което да е от полза.
Съгласен! :partyman:
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: