• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Има котли на пелети така констроирани че камерата им топлообменника усвоява по добре топлината пламъка , като много малка част топлина напуска в комина - и др които топлината не се усвоява добре от стените на ризата поради голям нагар и вс бяга в комина -слабо КПД и голям разход на пелети .Това зависи и от качеството , влажността и калоричността на горивото .Както и от не добре сметната ,испълнена и контролирана инсталация -комплексни причини .Откривай разликите и ги зачертвай . :wink:Време е за реклама .
deyanyovkov - специалист
kok написа:
LazarGanev написа:
Каквато и да е инсталацията, от честите спирания преразход ще има.
то е ясно че е най добре да работи постоянно но минималния разход примерно е 1.3кг на час по 24часа = 31.2кг на ден а с това горене ще може ли да подържа 70-80литра вода поне на 60-65гр за да топлят радиаторите ? дори да работи само 12часа това прави 15.6кг на ден но остава въпросът може ли да подържа 70-80литра вода поне на 60-65гр за да топлят радиаторите ? аз лично съм пробвал котела е на минимум ами той не може да прехвърли 55гр на водата :lol: ок ще кажеш "ами такъв ти е котела" добре ама не вярвам някой друг котел да се справи със същото количество пелети на час (примерно) да постигне темп. на водата 70гр :-D това че някой имат разход от 15-20кг на ден както те казват се дължи единствено на добрата топложадържливост на помещенията които отоплява не на котела :) не е ли така?
От опит:
Всяко палене на котела вдига разхода с около 400 гр. според мен, т.е. ако се пали всеки на час, за ден ти се вдига разхода с 10 кг. на ден. Сега съм му задал да ми крепи около 61-65 градуса, да се чисти на 4 часа и ми гори 3 торби ден при средни температури около -7. А и бойлера непрекъснато си грее.
filmatoplo - майстор
Деяне , какво е котлето .
deyanyovkov - специалист
АЙГЕ 21кВ - като на Кок.
kok - специалист
ма котли на пелети така констроирани че камерата им топлообменника усвоява по добре топлината пламъка , като много малка част топлина напуска в комина - и др които топлината не се усвоява добре от стените на ризата поради голям нагар и вс бяга в комина

filma ей тука съм напълно съгласен с теб :wink: но.......... и цената на тези котли е най малко 50% откоре :lol: аз едва съм събрал за този (имал съм ги дал съм ги) и съм се престрашил да се гмурна :-D в дълбокото как да дам доста повече пари ако трябваше да дам 8000-9000 лв нямаше да си взема нищо щях още да цепя дърва и да бухам в притито затова е този сайт (и не само за това) нали някой като измисли някоя доработка хитринка или каквото и да е за да икономиса малко левчета да я псодели :wink: това че си размишлявам на ум и пиша разни мои наблюдения от моя скромен опит не значи че давам някакви акъли просто споделям :-D
kok - специалист
filmatoplo написа:
Деяне , какво е котлето .
котела му е като моя AIGE
LazarGanev - "Велик майстор"
kok написа:
аз лично съм пробвал котела е на минимум ами той не може да прехвърли 55гр на водата :lol: ок ще кажеш "ами такъв ти е котела" добре ама не вярвам някой друг котел да се справи със същото количество пелети на час (примерно) да постигне темп. на водата 70гр :-D това че някой имат разход от 15-20кг на ден както те казват се дължи единствено на добрата топложадържливост на помещенията които отоплява не на котела :) не е ли така?
Няма как да ти отговоря, защото не съм у Вас, ти си там. Защо трябва да вдига 70° и после да спира, като можеш да намалиш малко температурата и да работи по-продължително, с по-редки спирания - така ще е по-икономично. А пък колко килограмаще отидат на ден наистина тогава ще зависи от това колко за топлозагубите на жилището.
bili&steki - специалист
kok написа:
то е ясно че е най добре да работи постоянно но минималния разход примерно е 1.3кг на час по 24часа = 31.2кг на ден а с това горене ще може ли да подържа 70-80литра вода поне на 60-65гр за да топлят радиаторите ? дори да работи само 12часа това прави 15.6кг на ден но остава въпросът може ли да подържа 70-80литра вода поне на 60-65гр за да топлят радиаторите ? аз лично съм пробвал котела е на минимум ами той не може да прехвърли 55гр на водата :lol: ок ще кажеш "ами такъв ти е котела" добре ама не вярвам някой друг котел да се справи със същото количество пелети на час (примерно) да постигне темп. на водата 70гр :-D това че някой имат разход от 15-20кг на ден както те казват се дължи единствено на добрата топложадържливост на помещенията които отоплява не на котела :) не е ли така?
:lol: ... кок това ,че твоя 23 КW котел не може да на мин. мощност да вдигне 55 градуса на отоплителната система показва неоспоримите му качества :lol: ... защото на моя маломощен 17 КW котел това не му е проблем :lol: ( и това при почти еднакви инсталации...)
filmatoplo - майстор
Не гори немски или скандинавски пелети затова :wink: Били да каже каква температура му вади от комина и Кок - ако на Коки е по голяма със 100 гр е ясно .
bili&steki - специалист
то и да е много ниска тем. на изхода не е хубаво...

Изображение
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: