• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
digitalpr - специалист
Колеги, имам един въпрос. Може ли, вместо в чували, пелетите да се съхраняват направо изсипани в една стая, която да има ролята на бункер (скосена като пирамида долу). Има ли опастност да поемат много влага при такова съхранение. Става дума за примерно 3-4 тона пелети. Това помещение да се зарежда лятото и да кара цяла зима.
syncho - майстор
Ако е сухо и хладно помещението, не виждам защо не.
valqk - специалист
batcho написа:
Здравейте,мога да ви кажа само че ще има още една фабрика в софийско където ще можете да купувате качествени пелети производството почва от 10 август,а цената на пелетите няма как да падне защото има увеличение на суровината и тока.
Айде да видим. Ще следя с интерес като пишете кога/как/откъде могат да се вземат.

syncho написа:
Защо хладно? Аз си мисля дали не може да купя 2 биндона от тези пластмасовите, които са по тон и да ги закача на стената отвън и да пусна маркуч до долу до бункера - да се зарежда сам-сам :) дали ще им стане нещо, ако няма откъде да влезе влага (от вън, не през тръбата, която ще е до бункера)? И дали е добра идея да се сложи механична преграда да ги спира и да пуска един път на ден по няколко часа (да се напълни бункера и да спре после - защита с/у запалване)?
turistak - специалист
syncho написа:
Защо хладно? Аз си мисля дали не може да купя 2 биндона от тези пластмасовите, които са по тон и да ги закача на стената отвън и да пусна маркуч до долу до бункера - да се зарежда сам-сам :) дали ще им стане нещо, ако няма откъде да влезе влага (от вън, не през тръбата, която ще е до бункера)? И дали е добра идея да се сложи механична преграда да ги спира и да пуска един път на ден по няколко часа (да се напълни бункера и да спре после - защита с/у запалване)?[/quote]
Предполагам, че може да се появи конденз. Имаш някаква остатъчна влажност в пелетите, освен това може да циркулира минимално количество въздух от вътрешното помещение с "ново" количество влажност.

http://www.hygrooptima.com/humidity.html
Christo - майстор
Прясно произведените пелети, след като се охладят, съдържат доста по-малко влага отколкото въздуха. При съхранение те не трябва да стоят във влажна среда, или пък в среда с интензивен обмен на свеж въздух, защото ще поемат влагата от него и ще се разпаднат.
bobin - помощник
От това което съм пробвал в къщи май най добре се получи с бункер направен от OSB плоскости, според мен поемат от влагата в пелетите и помещението. Първо бях с метален, но много бързо се овлажняваха пелетите.
de_marco - напреднал
digitalpr написа:
В случай, че не си чел другата тема, ето какво знам до момента:

Биоплам - 100% иглослистни - 390лв/тон
Техноyyд - Разлог - 380лв/тон (всичко до Септември е продадено, евентуално след това)
Баумакс - Румънските - 500лв/тон
Корона ИМ (вдясно преди моста за надежда, откъм Орион) - Проджетто Разлог - 380лв/тон (идват и заминават, в момента нямат)
БулЛес - Румънско-Австриски, каквото и да значи това - 354лв/тон + ДДС (препакетирани от тях, иначе са по скъпи)
EcoEnergy Center - Румънско-Австриски - 400лв/тон (препакетирани от BigBag в техни опаковки)
peleti-bg.dir.bg - Костинброд/Румънски - 360/430лв/тон
Projetto - Разлог - нямат транспорт изобщо
Топливо - Сръбски 470лв/тон, няма никаква брах в чувалите
Средна Гора АД - Пелети ще имат евентуално Септември, нямат транспорт.
Самоков - 100% иглолистни - 340лв/тон
Да добавя и още някои:
Екотекника - Свищов - 342 лв/тон с ДДС, от дъб и бук, в момента имат пелети!
Айс Лес - Айтос - 360 лв/тон, мешано твърда и мека дървесина, мисля че имат малка наличност.
Лес Комерс 94 - Шумен - последно преди месец цената им беше 280 лв/тон без ДДС, съответно 336 лв/т. с ДДС. Мисля че в момента нямат.
Национал 7 - с.Скравена - 360 лв/т. крайна - само бук, в момента нямат.
Ако някой има още информация за производителите, цените и качеството, моля да допълни.
bobin - помощник
Украински налични на околовръстното www.peleti.net
430лв за тон крайна.
de_marco - напреднал
Уау, явно почват да поскъпват...
Отзиви някакви за качеството?
lusynik - специалист
В момента Украински в Baumax 466 лв/т. или 503 лв/палето.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: