• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
batkotony - специалист
Санде,писано е доста по темата,но изглежда ти е убягнало.С две думи тънката тръбичка влиза в нещо като миниколектор ,където се събират четири от тънките тръбички на питата.Ето там е смисъла на замяната й с по-дебела...Иначе браво за котлето,ако дадеш и малко подробности и снимков материал никак няма да е излишно... :) А за филтрите си прав,въпреки че всичко е индивидуално.Един филтър допълнително няма да е кой-знае колко в тежест на системата,а може да спести доста главоболия... :)
jinio - специалист
Сложих мижавия уред който имам на 20ко първо и мерих въпросня датчик показа 1,02, стиснах го с пръсти да го загрея и стигна до 0,81, след това поставих уреда на 200ко и за тримера, в положението което свети е от 00 до 1,2 (много леко трябва да го врътнеш) , после в крайното друго положение стига до 55ко. Ivan_v дано да ме разбереш с моите обяснения.
sande34 - специалист
Май съм писал по темата за котела но не помня къде ето го в суров вид http://www.youtube.com/watch?v=4orEtw49puI&feature=plcp Ако някой се интересува ще дам подробности
ivan_v - специалист
jinio написа:
Сложих мижавия уред който имам на 20ко първо и мерих въпросня датчик показа 1,02, стиснах го с пръсти да го загрея и стигна до 0,81, след това поставих уреда на 200ко и за тримера, в положението което свети е от 00 до 1,2 (много леко трябва да го врътнеш) , после в крайното друго положение стига до 55ко. Ivan_v дано да ме разбереш с моите обяснения.
Намали съпротивлението на R4. Например 6 до към 8 кило ома .
jinio - специалист
ivan_v написа:
jinio написа:
Намали съпротивлението на R4. Например 6 до към 8 кило ома .
Ок, но ще пробвам други ден, че утре съм на работа. Ще сложа един 5 кило ома датчик от тези които са ми за климатиците.
Здравейте, прочетох цялата тема и ми допада идеята мисля да опитам, но имам няколко въпроса. Понеже преди няколко години инсталирахме печка с водна риза към която е изчислено вързаните радиатори и тръбите за инсталацията 17 Квт. захранвана мощност, всичко си е ок. Но тази година решихме и сложихме котел с горелка на пелети с три крана превключвам от едната система на другата /но оставих стара камина, ако нещо се случи на горелката да имам алтернатива/. Искам да разбера ако махна някои от радиаторите и на негово място поставя едно вътрешно тяло на климатик, нали съдържанието на вода в него е много по малка от тази при радиатор, и ако се наложи да си ползвам пак печката ще започне да кипи / при пелетната горелка няма опасност / искам да си запазя алтернативата. Всичко се случва :) как мога да разбера количеството водно съдържание спрямо размерите на радиаторите и на климатиците. Благодаря предварително
niki_nadj - специалист
Предлагат ми вътрешно тяло от климатик 12-ка за 60лв.Всичко му е здраво.Как е като цена скъпо-евтино?Купувам го с цел преработка и свързване към парно.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Цената ми се струва нормална. Проблемите идват с управлението на вентилатора и степените.
Важно е какъв е мотора на вентилатора - АЦ (поне 3 различни вида съм виждал), ДЦ (поне 3 различни вида съм виждал) - при положение че не си изкарвам хляба с климатици.
Под различни вида визирам брой проводници, начини на управление, различни управляващи напрежения (за ДЦ моторите).
Първо пробвайте да завъртите вентилатора без допълнителни гимнастики от дистанционното ако има режим само "вентилатор". Ако работи без да се пипа нищо ще е най-добрият за теб вариант, но го пробвайте поне 10минути (може да даде аларма след известно време), ако има възможност и над 1 час. Също и дали ще тръгне след спиране на тока и пускане след това.
Уточнете дали не е направен за 100V.
vlax - майстор
niki_nadj написа:
Предлагат ми вътрешно тяло от климатик 12-ка за 60лв.Всичко му е здраво.Как е като цена скъпо-евтино?Купувам го с цел преработка и свързване към парно.
Къде в Ловеч може да се купи за тези пари?
Ако има още един купувнам и аз.
Може и на ЛС.
kuuuuuul - майстор
Цената е добра,гледай да не е от инверторен,че може да има проблеми?
Последна промяна от kuuuuuul на съб дек 15, 2012 10:54 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: