• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
По-малък избор в сравнение с тези за свободно стене сред стаята. Твърде малко мнения от ползватели на този тип камини. Настройките ще са от фирмен специалист. Досега безплатни настройки съм виждал само един път - с предишното ми оборудване, вкл. хората дойдоха в нас и ми подариха 30 кг пелети. Навсякъде се плаща за всяко нещо и то не е 5-10 лева...
Вероятно и обслужването е по-специфично, вероятно трябва да се предвиди място и за зареждането, освен ако не става през отварящ се преден панел... В описанията всичко е цветя и рози, но на практика едва ли е така. 7-8 хил минимум ... Това са много пари за скъпото отопление "на дървесни пелети". Аз няма да правя сметка на парите на чужд човек. Щом е решил да ги харчи за това, нека.
syncho - майстор
Значи всичко, което си написал е това, което и аз казах - единствената съществена разлика е в цената, макар че с такива мощности и италианските камини, които са свободно стоящи са на подобни близки цени. Всичко останало, което си написал важи и за стоящите камини. Това, че българските печки са изпилили всичко от цената и за това си плащаш за всяко допълнително нещо е проблем на нашите производители, а не на печките като цяло. Разбира се, че всичко струва пари. Не знам някой да прави нещо за без пари. Дори и там, където ти казват, че е безплатно, то просто е включено на друго място. Безплатен обяд няма - все някой някъде го плаща.

Обслужването си е обслужване - има го и при стоящите и при вградените. При едните се разглобяват панели, при другите или се изтеглят или се оставят ревизии. Капак за зареждане имаш и при стоящите :) При вградените може и с изтегляне на печката - зарежда се и се прибира после. Всяко нещо си има своите специфики. Също като при автомобилите дали ще е кола на дизел, бензин, пропан бутан, метан, ток или пък хибрид. Всяко нещо си има цената, особенностите и ползвателите.

За това на пазара има различни продукти. Не бих се очудил да намеря и комбинация газ/пелети/ток или някаква друга подобна извратения.
Страхотно... успяхте да ме объркате още повече :-D :-D :-D Моя проблем е чисто естетически. Имам мазе цялото в камъни и искам да го превърна в механа и исках и камината да ми е зидана (вградена), за да си пасва с интериора, а не някаква печка там хвърлена. Обаче при това положение мисля, че естетиката може би ще остане на по заден план. Даже като се замисля още повече колко пари и нерви би ми струвало такова удоволствие направо свободно-стоящата ще си я гледам с кеф :rolleyes: Изключително много съм ви благодарна, че се отзовахте с такива ценни съвети.
kelchev - помощник
Здравейте колеги. Споделям моето мнение за ALFA PLAM 21 kw. Собствник съм на такава от 1 месец. Почти цял месец работи постоянно и за момента съм страшно доволен. Настройките са лесни + има ги преведени на български във форума. Като консумация за сега съм си направил 1 опит. 2 чувала х 15 кг нон стоп работа за 30 часа.
bmahob - майстор
kelchev написа:
Здравейте колеги. Споделям моето мнение за ALFA PLAM 21 kw. Собствник съм на такава от 1 месец. Почти цял месец работи постоянно и за момента съм страшно доволен. Настройките са лесни + има ги преведени на български във форума. Като консумация за сега съм си направил 1 опит. 2 чувала х 15 кг нон стоп работа за 30 часа.
ехе колега кг ма час кви са твойте настройки :?
kelchev - помощник
Заводските, промених само да гони Т на водата. Държа 23-24 градуса стайна температура и 55-57 на водата.
Commo 21
30часа работа с около 32-33кг пелети, четвъртък от 14ч до събота 14ч, като в този интервал от време е палена 3 пъти. С термоглави на всяка стая. Възможен ли е по нисък разход?
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31

Тема "Камина на пелети с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: